Baba kendi çocuklarından birine tam vekalet verirse vekaleti alan çocuğu tapuları üzerine alabilirmi?
Merhabalar...
Konuyu kısaca anlatmak istiyorum.
Dedem arsasına ev yaptırıyordu. Müteahhit dedeme dört daire verdi. Dedemin de dört çocugu var. Dedemde notere giderek ogluna tam vekalet verdi. Diğer geriye kalan üç kardeşte buna herhangi bir müdahalede buluna bilir mi? Diğer kardeşler de kendi üzerlerine düşen hakkı talep edebilirler mi? Bu tam vekaletin ne gibi bir etkisi olur? Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Baba kendi çocuklarından birine tam vekalet verirse vekaleti alan çocuğu tapuları üzerine alabilirmi?
Hukuken tam olarak birşey diyemem.Ancak şunu söyleyebilirim:Yıllar önce annem belli bir ilçe sınırları dahilindeki her şeyiyle ilgili bana tam vekaletname verirken noter ona dedi ki;"Teyze, ne yapmak istediğinin farkında mısın?Bu oğlun isterse sana mezar yeri bırakmaz."
Re: Baba kendi çocuklarından birine tam vekalet verirse vekaleti alan çocuğu tapuları üzerine alabilirmi?
İlginize teşekkür ederim.
Peki diğer kardeşler bu vekaleti bozabilir mi?