Babalik davasi kimin tarafindan aciliyor?
babalik davasi kimin tarafindan aciliyor?
ben esimden bosandim,ama turkiyede hala evli gorunuyorum.bosanmami turkiyede taninmasi icin tenfiz davasi acmam lazim.bunu halen yapmadim.
babalik davasi tenfiz davasindan once mi olmasi lazim?ve kim aciyor/ben(ana olarak) yoksa oz babasi?soylemem gerekiyor ki kizimin oz babasi esim degil,ama cocuk evlilik icinde dogdugu diye esimin yuzerine gecirildi.
tenfiz dava ile beraber oz babasi gelip bu benim cocugumdur diyebilir?
veya ben onunla beraber bir nottere gitsek orda bir beyan ederse ki cocuk ondan oldu mahkemede kabul ediliyor mu bu beyan?
yani ben bu beyani alip mahkemeye cikabilirim?
simdiden tesekkurler
sevgi
Cevap: Babalik davasi kimin tarafindan aciliyor?
Selam arkadaşlar, benim yaklaşık 4 seneden beri bir ilişkim vardı, Kasım ayında arkadasım ben hamileyim dedi doktorlara gitmeye başladık evlilik hazırlıklarına başladık. Ocak ayının 8. gunu gece kavga cıkartarak evden ayrıldı ve tam 5 gun sonra baskasıyla evlendi benimde icim icimi yediği icin babalık davası actım ama sonradan öğrendiğime göre babalık davasını sadece ana ve cocuk acabiliyormuş ben nasıl bir yol izleyecegim acaba??cunku bu cocuk bendenmi değilmi öğrenmek benimse nufusuma almak benim hakkım olarak dusunuyorum.
tesekkurler