Allahını Seven cevap versin :(
merhabalar,
benimde başımda buna benzer bi durum var yardımcı olursanız sevinirim..
ben 17 yaşını doldurmadan önce 3 kez evden ailemin rızası ve haberi olmadan yani halkın değimiyle kaçtım.. ilk kaçtığımda ifademi almadılar, ikincisinde ifade verdim.Ailemin baskıları üzerine üçüncü kez yaşım dolmadan yani 17 yaşındayken evlenmek için evden kaçtım.Şuanda 18 yaşını doldurmuş durumumdayım.Sizelere sorularım olacak:
1. Evden kaçmamdan yaklaşık 1 yıl geçti kaçtığım kişiye bu süre zarfında neden haber vermedin diye bir ceza kesebilirler mi?
2. Bu durumda ben kendi isteğimle geldim dediğim taktirde yanında olduğum kişiye ailemin itirazları üzerine bir ceza kesilirmi?
3. 3 kere evden kaçtığım için olayın savcıya intikal ettiğini sölüyolar bu durumda benim ifademde geçersizmi oluyor?yani ben şikayetçi olmasamda savcının elindemi ceza verip vermeyeceği??
4. Bu işten kolaylıkla nasıl sıyrılabiliriz?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...(Lütfen cevap verin)
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=15898
Allahını Seven cevap versin :(
merhabalar,
ben 18 yaşını doldurmadan önce 3 kez evden ailemin rızası ve haberi olmadan yani halkın değimiyle kaçtım.. ilk kaçtığımda ifademi almadılar, ikincisinde ifade verdim.Ailemin baskıları üzerine üçüncü kez yaşım dolmadan yani 17 yaşındayken evlenmek için evden kaçtım.Şuanda 18 yaşını doldurmuş durumumdayım.Sizelere sorularım olacak:
1. Evden kaçmamdan yaklaşık 1 yıl geçti kaçtığım kişiye bu süre zarfında neden haber vermedin diye bir ceza kesebilirler mi?
2. Bu durumda ben kendi isteğimle geldim dediğim taktirde yanında olduğum kişiye ailemin itirazları üzerine bir ceza kesilirmi?
3. 3 kere evden kaçtığım için olayın savcıya intikal ettiğini sölüyolar bu durumda benim ifademde geçersizmi oluyor?yani ben şikayetçi olmasamda savcının elindemi ceza verip vermeyeceği??
4. Bu işten kolaylıkla nasıl sıyrılabiliriz?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...(Lütfen cevap verin):(
Re: Allahını Seven cevap versin :(
Allahımızı seviyoruz çok şükür. Hatta o kadar ki Kur'an- ı Kerim in ilk cümlesini hiç unutmam '' İKRA' der 'İKRA' yani oku...
Kurallara uymak hakka uymaktır hakka uymak bu forumun kilitlenmesidir.