bilmeden çalinti mal1 alip sattim bu konu hakk1nda eski
davalar1 ve fikirlerinizi bilmek istiyorum
Printable View
bilmeden çalinti mal1 alip sattim bu konu hakk1nda eski
davalar1 ve fikirlerinizi bilmek istiyorum
çalıntı mal olduğunu bilmemenizin sınırları var.Çalıntı mal olduğunu bilmemeniz tek başına yetmez.Bilebilecek durumda da olmamanız gerekir.Örneğin aynı neviden malların satıldığı bir dükkandan (bir televizyoncudan televizyon satın almanız) durumunda bunu bilebilecek durumda olmadığınızı ve bilmek zorunda olmadığınızı da ileri sürebilirsiniz.Ama bir seyyar satıcıdan televizyon almak, yada ayakkabı boyacısından cep telefonu almak aynı kategoriye sokulamaz
sayın alisinkay'a ek olarak, malın çalıntı olduğunu öğrenmenizden itibaren kötüniyetli hale dönüşürsünüz. Mal, menkul davasıyla ya da istihkak davası sonucu geri alınır, siz de bu durumda sorumlu olursunuz.
buna benzer olay benim başıma geldi 2 defa mahkemeye giitim ,adamın biri bir evden bazı şeyler çalmış ve bana sattığını söylemişti,karakolda yüzleştirmede evet bunlar demişti (benden başka 6 kişi daha vardı) en sonunda almadığm kesinleşti bende berat ettim.
sana tavsiyem eğer almadıysan almadığını söyle,birde eğer aldıysan gider pusulasıyla giriş yapmışsan sana hiç bir şey yapamazlar.