laruz rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar..!
Ben bundan 3 ay ance bir arkadaşımdan bir daire satın aldım. Sonradan öğrendiğime göre :dairesini satın aldığım kişide babasından satın almış. Ve bana satan kişinin birde kardeşi var. rayiç bedel 8 bin gösterdik ve ben 100 bin e satın aldım. Satan kişi ozaman neden öyle dediğini anlamamıştım kimse (özellikle babam,annem ve kardeşim) duymasın demişti. Çünkü kira karşılığı (Kira sözleşmesi yok) oturacaktı. şimdi de hala içinde oturuyor.Satış bedelinin de bir kısmını da daha vermedim. Sonradan anladığıma göre bu satış muavza gibi görünüyormuş, Çünkü parayı falan hep elden verdim. Satış protokolü bile yok.
Bende bir şüphe uyandı.Böyle bir durumdan kesin olarak kurtulmak için bende bir başkasına gerçek manada satış yaparsam. Parayı da banka aracılığı ile alırsam , belgelersem , Satış protokolü yaparsam.vs, alan kişinin durumunun iyi olduğunu falan.. Bundan sonra açılacak TAPU İPTAL DAVASI reddelir mi. görüşülür mü ? ve Beni bağlar mı, Bu soruyu yaklaşık 20 avukata sordum. Avukatlardan yarısı seni etlilemez dava görüşülmez.(Arıtk dava baba ile kardeş arasındadır) Yarısı da etkiler dedi. acaba hangisi doğru .