İşyerim Bana ibraname izlatmak istiyor
Aşagıda göreceginiz gibi çalışıtgım şirket bütün çalışanlarını ibraneme imzalatmak istiyor . Sorularıma gelince.
işe başlarken herhangi birşey anlaşma vb .. imzalamadım.
1- Bu ibranemeyi imzalamamazsam , işten çıkarılma durmum olurmu.
2- Bu ibranemi imzaladıktan sonra 2-3 ay icerisinde işten kovulursam ne gibi haklarım kalır ne gibi haklarımdan yararlanamam
3- Haftada ortama 64 saat çalışıyorum ve mesai hiç bir zaman almadık
4- Ben işe başladıktan 4 ay sonra sigorta yaptılar
5- Çalıştıgım şirket 7/24 çalıştıgımızdan dolayı normal tatil günlerimiz yok. Misal bayram ve resmi tatiller.
Bu konular hakkında beni biraz aydınlatırssanız sevinirim
İBRANAME ÖRNEĞİ :
İşçinin İşveren
Adı-Soyadı : Unvanı :
SSK Sicil No : SSK İşyeri Sicil No :
İşe Giriş Tarihi : Adresi :
01/03/2007 tarihinden beri çalıştığım işyerinden, Çalışmaya başladığım tarihten bugüne kadar geçen çalışma sürem içindeki bütün ücretlerimi ve her türlü sosyal hakkım ile hafta ve genel tatil günlerine ait ücretlerimi ayrıca yapmış olduğum fazla mesai ücretlerim ile yıllık izin ücretlerimi eksiksiz olarak aldım.
İşyerinden, Kanuni ve hizmet akdinden doğan hiçbir şekil ve nam altında 31.12.2007 tarihi itibari ile herhangi bir alacağımın kalmadığını maddi ve manevi herhangi bir hak talebinde bulunmayacağımı beyanla işyerini-geçmişe dönük olarak da- ibra ederim.
…/…/20..
İBRA EDEN
Adı Soyadı
İmzası
Adresi :
Telefon Numarası :
Benim sorunlarım hakkında sitede artışma yaptım ama tam oalrak bilgilere ulaşamadıgım icin bu konuyu açmak zorunda kaldım şimdiden sag olun
Re: İşyerim Bana ibraname izlatmak istiyor
Aslında bu konu sitede daha önce bir çok kez yanıtlandı.
İbraname iş akdinin feshinde düzenlenir ve ibranamede yazılan alacaklar gerçekten ödendi ise işçi imzalar, ödenmedi ise imzalamaz. İş akdi sürerken alınan ibranamelerin geçerliliği yoktur.
Böyle açık tarihli bir belgeye şu aşamada kesinlikle imza atmayın.
Selamlar,
Re: İşyerim Bana ibraname izlatmak istiyor
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Aslında bu konu sitede daha önce bir çok kez yanıtlandı.
İbraname iş akdinin feshinde düzenlenir ve ibranamede yazılan alacaklar gerçekten ödendi ise işçi imzalar, ödenmedi ise imzalamaz. İş akdi sürerken alınan ibranamelerin geçerliliği yoktur.
Böyle açık tarihli bir belgeye şu aşamada kesinlikle imza atmayın.
Selamlar,
ilginiz icin teşekkür ederim