18 yaştan küçükken işlenen suç Kısa Dönem askerliğe engel mi?
Merhaba,
Ben 18 yaşım dolmamışken işlediğim adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan 11 yıl civarı ceza almış 4 yıl hapiste kalmıştım. Olay olduğunda üniversitede ( 4 yıllık lisansta) okuyordum. cezaevinden çıkınca okula öğr. affıyla döndüm. Askerlik şubesi bana Üni. bitirince "1 yıldan fazla hapis cezam olduğu için" kısa dönem askerlik yapamayacağımı söyledi.
Ama 18 yaşımı doldurmadığım için "Kamu hizmetlerinden" men edilmedim. Hatta sabıka kaydımda suçum görünmüyor bu yüzden. 18 yaşımı doldurmadığım için askerlikte de bu sabıka etkili olmayıp kısa dönem yapamaz mıyım?
Not: Askerlik şubesindeki memur bu yasağın askerlik kanunu ve yedek subaylık kanununda belirtildiğini söylemişti.
Halen üviversitede 3. sınıftayım aynı zamanda evli ve 1 çocuk babasıyım, o nedenle bu konu benim için çok önemli..
Yardımcı olursanız sevinirim. İlgilenenlere teşekürler...
halilcihan@hotmail.com dan da ulaşabilirsiniz.
Re: 18 yaştan küçükken işlenen suç Kısa Dönem askerliğe engel mi?
Merhabalar
Bende üniversite mezunuyum.Kaçak elektrik kullanımından 2 ay 8 gün ceza aldım ceza paraya çevrilip ertelendi 5 sene doluncada silinecek ama yinede 5 sene sonunda askerede gitsem kısa dönem gidemiyorum.
Yalnız şöle bi durum var 8 şubattaki yeni cıkan af niteliğinde ki yasa 2 yıldan az olablara af dan dolayı ayim e dava açılabilirmi açılırsa kazanabilirmiyiz vs..
teşekkürler
Af niteligindeki yasa, ust siniri 2 yil cezalari kapsamaktadir. Yani her 2 yila kadar olan cezalari kapsamaz. Siz 2 yildan fazla ceza almissiniz, yani kapsami oldugunuz cezanin ust siniri 2 yildan fazla. O yuzden bundan faydalanamazsiniz. Ornek olarak, ust siniri 3 yil olan bir suctan 2 yil ceza ailrsaniz, bu kapsama girmezsiniz.
Ceza 2 ay 8 gunmus. Yanlis okumusum. Ama siz yine de bu sucun ust cezasini arastirin.
Merhaba cevabınız ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim
ben şuan sicilimi temizlemiş bulunuyorum ve aynı zamanda 2 aylık askerim.
şuanda eski hakkımı geri alma şansım var mı ne yapabilirim ?
arkadaşlar mesajlarınızı bekliyorum
Alıntı:
ağrılıların kurbanı rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba cevabınız ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim
ben şuan sicilimi temizlemiş bulunuyorum ve aynı zamanda 2 aylık askerim.
şuanda eski hakkımı geri alma şansım var mı ne yapabilirim ?
arkadaşlar mesajlarınızı bekliyorum
Dava bitene kadar askerlik biter.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Dava bitene kadar askerlik biter.
şansımı denemek istiyorum belki bişeyler olur diyorum ama bu konuda arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ve
Kaçak elektrik kullanımı hırsızlık suçudur .Yüz kızartıcı suçtur.18 yaşından önce işlenen suçlarla ilgili Askeri Yüksek İdare Mahkemesin internet sahifesine bak.