Kredi Kart Borcu Hakkında
Selam..2003 yılında ödeyemediğim kredi kartı borcu için 2004 yılında ödeme emri geldi..Ödeme emrine itiraz ettim..Daha sonra 18 taksit yasası için müracat ettim..Yaşadığım şehirde bankanın şubesi yok Banka bana hiç cevap vermedi..O günden beri ne arayan nede soran oldu..Bildiğim kadarıyla itiraz takibi durdurur..4 yıl geçmesine rağmen itirazın kaldırılması için neden dava açılmamış olabilir...Kredi kartını internet üzerinden aldım..İmzaladığım bir sözleşme yok..Bu sebepden dava açılmamış olabilirmi? Bilgi sahibi arkadaşlardan rica eder saygılar sunarım...
Re: Kredi Kart Borcu Hakkında
Ödeme emrinin geldiği İcra müdürlüğüne iadeli taahhütlü posta ile gönderdim..Çünkü İlgili icra dairesi yaşadığım şehire 400 km uzaklıkta..
Değerli üstadlardan yorumlarını bekliyorum..Saygılar..
İtirazın kaldırılması ve itirazın iptali yoluna başvurabilmek için öngörülen süreler var.Her ikisi içinde bu süreler dolmuş.
Bunun anlamı,alacaklı tarafınıza tekrar ilamsız takip yapamaz.Ancak genel mahkemelerde açacağı bir davadan alacağı ilama dayanarak ilamlı takip yapabilir.
İnternet üzerinden alınan (sözleşme imzalamaksızın) kredi kartların borçlarının mahkeme aşamasında durumu nedir? Borçlu faizi yüksek olduğu için itirazının sonucu ne olur? Saygılar..
Değerli üstadların yorumlarını bekliyorum..Saygılar..
Alıntı:
akusa38 rumuzlu üyeden alıntı
Ödeme emrinin geldiği İcra müdürlüğüne iadeli taahhütlü posta ile gönderdim..Çünkü İlgili icra dairesi yaşadığım şehire 400 km uzaklıkta..
Muhtemelen; sizin iadeli taahhütlü posta ile gönderdiğiniz itirazınız süresi içerisinde icra dairesine ulaşmadığı için süresinde itiraz etmemiş sayılmış olabilirsiniz ve takip kesinleşmiş kabul edilmiş olabilir.
Böyle durumlarda, itirazın bulunduğunuz yer icra müdürlüğü aracılığı ile göndermeniz gerekirdi.
Sözleşmenizin olup olmamasının pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Sliplerdeki imzalarınız veya şifreli harcamalarınız nedeniyle doğan borçtan bankanın genel şartları kapsamında sorumlusunuz.
Kolay gelsin.