Kooperatif 5 aydır inşaata başlamadı
Sizden yardım bekliyorum aydınlatırsanız sevinirim.
Bir kooperatif firması var.İnşaat başlangıç tarihi 30 eylül 2007 sözleşmedede yer alıyor.Maalesef şu ana kadar başlama olmadı.Ne proje izni ne ruhsat alınmış nede inşaat yapım firmaları ile anlaşmışlar kooperatif kurumsal bir firma şahıs değil.
5 ay oldu ve hala bu hafta su hafta diyorlar bu kadar amatör ve sistemli çalışmadıkları ortada.
Şimdi ben buraya 5 aydır para ödüyorum bu paramı faizi ile geri alabilirmiyim.Firmaya iletiyorum ıh mıh diyorlar hukuk ne derse diyorlar.2009 bitiş olduğu için 2009 da kadarmı ödenir .
Ne başlangıç tarihi ne ruhsat nede proje onayı var bunlar eksik hizmet ayıplı olarak görülmezmi.
Ben paramı istiyorum .
İlginize şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
Re: Kooperatif 5 aydır inşaata başlamadı
Kooperatife ihtarname çekerek inşaatın başlaması gerektiğini ihtar edin. Buna rağmen inşaat başlamaz ise ve bitireceklerini beyan ettikleri tarihte kooperatifin biteceği ihtimali kalmadıysa bu durumda dava açar ve sözleşmeyi feshedip ödediklerinizi talep edebilirsiniz.
Re: Kooperatif 5 aydır inşaata başlamadı
İlginize teşekkürler sorun ödediklerimizi talep edebilir fakat bu ödediklerimizi alma olayı; fazi ile birlikte alınması-tamamının bir defada alınması yani bu firma bir çok üyesine sıkıntı yaşatıyor 2 seneye yayma 3 ayda ödeme vs gibi sıkıntı veren art niyetli davranış sergilemektedirler.
verilen başlangıç sözü 5 ay gecikti bitirme bir bukadarda sürer ileriki süreçte daha ne çok sıkıntılar ortaya çıkar.Zararın neresinden dönülürse kardır mantığıyla daha fazla uzatmak istemiyorum.Paramıda hemen almak istiyorum peşinen 25.000ytl tutarı fazla bir miktar değil firmanın zorlanması mümkün değil.İnşaat başlanmıyor paralar harcanmadı bile .
Tüketici mahkemesine vermeyi düşünüyorum masraf olmasın diye sanayi ticeret bakanlığına da başvurmayı düşünüyorum ilk basamak için bu makamlar uygunmu.
Teşekkürler.