Yeni yasa,2 yıl tecil hakkı, bakaya kalma
Öncelikle merhaba
2006 eylül ayında mezun oldum.23 ocak 2007 tarihinde meburi hizmet yükümlüsü olarak(doktor) çalışmaya başladım.Şubat 2008 tarihine kadar askerlik şubesinden bana herhangi bir yazı gelmedi(bu konuda eminim).Şubat ayında askerlik şubesinden nisan celbi için bir kağıt geldi.Ben de bunun üzerine askerlik ile ilgili durumumu öğrenmek için şubeyi aradım.Şube bana 30 eylül-ekimin ilk haftası ve 30 kasım ile aralığın ilk haftası(2007) aralarında bakaya durumuna düştüğümü söyledi.Savunmam alınıp mahkemeye verilecekmişim.Bu durum oldukça canımı sıktı.Zira para cezaları oldukça ağır ne yazık ki.Yalnız eylül 2006 yılında mezun olduğum için yeni çıkan 2 yıl tecil etme hakkından yararlanabiliyorum.Ben herhangi bir başvuru yapmadım.Şube bana başvurmam durumunda bu haktan yararlanabileceğimi yalnız bakaya kaldığım için yine de ceza alacağımı belirtti.Bana herhangi bir kağıdın tebliğ edilmediğini söylediğimde trt yayınının tebliğ yerine geçtiğini,tebliğ etmek zorunda olmadıklarını ifade ettiler.Benim merak ettiğim nokta tecilimin bittiğini bana tebliğ etmek zorunda değiller mi?Mecburi hizmet yükümlüsü olmam bir avantaj sağlamaz mı?(malum savunma vereceğim)En çok merak ettiğim şey ise bu yasa bana otomatikmen 2 yıl tecil hakkı vermez mi?(böyle bir durumda bakaya kalma durumu da ortadan kalkacağına göre ceza almam).Nasıl bir savunma hazırlamalıyım?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.
Re: Yeni yasa,2 yıl tecil hakkı, bakaya kalma