Kredi Kart Borcunu Ödeyemiyorum - Ne yapmalıyım?
Nereden baslamalıyım bılemıyorum. Lımıtlerı çok fazla olmayan 3 kartta yaklasık 5-6 yıldır odeme yapamıyorum.Cunku ıs bulmakta daha dogrusu yasamakta gucluk cekıyorum. Bu borclardan dolayı da ıse gıremıyorum, maasıma el konulup calıstıgım yerde kotu bı ıntıba bırakırım dıye. Bundan 3-4 pesın ay once ıyı bı ıs bulup ıse baslamadan once gıdıp ılgılı bankanın genel mudurluguyle konustum. 1 mılyar lımıtlı kartın 8 mılyar borcu oldugunu ama 4 mılyar pesın verırsem bu dosyayı kapatırız dedı. O 4 mılyar uzerınden taksıt ıstedıgım de , taksıtle odersen 10 mılyara yakın olur :kızgın: cevabını aldıktan sonra hıc bısey yapamadım. Başvuru yaptıgım işede giremedim korkudan ve hala giremiyorum, sigorta yapılacak ve ben bulunacagım diye... Daha ne kadar kacacagım bunun bır yolu yok mu, odeyemıyorum, canımı mı alacaklar, ne yapmalıyım, odeme gucum 0... Aılem veya baska dayanagım yok. Bu borclarda aılemın yuzunden basıma geldı. Ailemı bıraktım ama bu borc yakamı bırakmıor. Sız buyuklerım bana bır yol gosterın! Bu kart borcunun dusmesı ya da acize ayırılması gıbı bısey varmı? Ne yapmalıyım? Hayatım boyunca kacacakmıyım, loto ya da pıyangodan para çıkmazsa ben bu borcu odeyemem ama loto yada pıyango oynayacak param bıle yok... :(
Re: Kredi Kart Borcunu Ödeyemiyorum - Ne yapmalıyım?
BK genel hükümler çerçevesinde zamanaşımı süresi 10 yıl.
Aciz vesikası,tarafınıza haciz işlemi yapıldıktan sonra,borca yeter miktarda malınız/geliriniz/3. kişilerden mal ve alacağınız olmadığı takdirde düzenlenen bir belge.Size ulaşıp haciz işlemi yapamadıkları sürece,bu belge düzenlenemez.
Yanı hiç bişey yapamıyacakmıyım kısaca bu mu?
Alıntı:
dmkn rumuzlu üyeden alıntı
Yanı hiç bişey yapamıyacakmıyım kısaca bu mu?
Ödemekten başka mı?
Ödemediğiniz sürece borç sizin borcunuz.Alacaklı olan banka alacağını tahsil etmek için tüm yolları deneyecektir.Bu arada da faiz işlemeye devam edecektir.
Cevap: Re: Kredi Kart Borcunu Ödeyemiyorum - Ne yapmalıyım?
Kardeşim bugün asgari ücret 900 TLye dayanmış, gidip ille de kredi kartınıza kadar araştıracak bir holding veya A.Ş.'de çalışmanız şart değil.
Orta seviye bir kobide işe girin, İstanbul için diyorum zaten ortalama maaşlar 1.200-1.500 (sıfır tecrübe ile bile)
Bu borcu bir - birbuçuk senede kapatırsınız daha gençsiniz. Ne dertleniyorsunuz ki?
Forumda 50 60 70 80 ve 100 milyonun üzerinde borçları olan ve yaşları 30u geçmiş insanlar var..
Sizin derdiniz hikaye, gidip çalışın borcunuzu ödeyin.