İşten çıkarılmada tazminat hakkı
İyi günler
Temmuz 2002 tarihinden beri çalışmış olduğum işyerinden 31.01.05 itibarı ile çıkarılıyorum.Bana bu 13.01.05'de sözlü olarak tebliğ edildi.
Sormak istediğim ilginç bir durum var.Şirkette satışta çalıştığım için maaşımız azdır ve primlerimiz yüksektir.Girmiş olduğum zamandan beri maaş aynıdır.Benim kıdem ve ihbar tazminatım hesaplanırken normal maaşımdan mı hesaplanacak yoksa bordro da ödemesi görülen primlerde hesaba katılacak mı? (Normal maaşım 600 YTL brüt)
Bir konu daha ise şirkette bu Ocak ayı itibarı ile prim oranları düşürüldüğü için ücretler arttırıldı.Benimle aynı konumda olan kişinin (Maaş bordrosunda da görevlerimiz aynı olarak yazar) maaşı yükseltildi.Oysa ben biraz önce avansımı çektiğimde maaşın aynı eskisi gibi kaldığını gördüm.
Ben bu ay da bu şirkette çalışmış olduğuma göre maaşımdan diğerleri ile birlikte aynı artışın uygulanması ve işten çıkarılmada ihbar ve kıdem tazminatlarımda bu artmış halin uygulanması gerekmiyor mu?
Bana eski maaşım üzerinden tazminat ödemeye çalışacaklar.Bu durumda kabul etmeyip mahkemeye gidersem kazanır ve yeni maaş üzerinden tazminat almaya hak kazanır mıyım?
Yanıtınız için tşk.