ÖSYM'nin Yanlış ve Nitelikleri Uymayan Ataması
Ben kocaeli üniversitesinde 4B kadrosunda terapist olarak çalışıyorum.2007/7 yerleştirmesinde,kendi alanımda KPSS sınavından en yüksek puanı almama,ilk tercih kocaeliüniversitesini yapmama ragmen benim yerime nitelikleri tutmayan bir arkadaşın ataması yapıldı.kurum bunu kabul etmedi kadro boş kaldı lakin ben izlemem gereken yolu bilemiyorum.OSYM bu yanlış yerleştirmeyi yapmasaydı ben girecektim. Zaten bölümümden mezun sayısı çok az olduğu için tercih yapan arkadaşlarımın puanını biliyorum..Yerime Ataması yapılan arkadaşın durumunu bilmediğim için bu zamana kadar bekledim kurumun başvuru süresi bir hafta önce bitti ve nitelikleri uymayan arkadaş başvurmamış(sözel olarak edindim bilgiyi)kurum bu arkadaşın atamasını kabul etmediğini sebebiyle birlikte osym ye göndermiş.Bende bir dilekçe ile OSYM ye başvurdum ..Bana izlemem gereken yolu tanımlarmısınız.. Teşekkür ederim
yardımı fikri olan yokmu arkadaşlar
yardımı fikri olan yokmu arkadaşlar
Re: yardımı fikri olan yokmu arkadaşlar
ÖSYM'den gelecek cevaba göre hareket edersiniz...
klavuzda nitelikleri taşımayan kadroya yerleşse bile kurum tarafından kabul görmez ve biz bundan mesul değiliz gibi ibare var..madem öyle neden bu nitelik kodları var ve biz onları göz önüne alırken koca osym almıyor da niteliği uymayanı yerleştiriyor..ben eminim benim gibi bir çok arkadaşım vardır lakin herkes keşke az daha puan alsaydım derdinde.oysa bu niteliği uymayanı atadığı için bir çok insan bundan bir haber..benim şansın sadece bölüm mezun sayısının az olması....
ayrıca bu cevap gelmezse benim mahkemeye başvuru sürem nedir?
60 gün içinde cevap verilmezse, 60 ıncı günden itibaren 60 günlük dava süresi işlemeye başlar...