Limited şirkette hisselerin noter satışı
Kendiminde ortak olduğu bir limited şirkette benden başka 4 tane daha ortağın bütün hisselerini NOTER satışı ile aldım. fakat daha sicil gazetesine başvurmadım.Noter satışı,diğer ortakların paylarını kesin aldığım anlamına gelir mi?Yoksa illaki Sİcil Gazetesinde yayınlanması mı gerekir?kesin satışın olabilmesi için.
Gazetede yayınlanmadan bu şahıslar noter satışı yaptıkları ve paralarını aldıkları halde vazgeçebilirler mi? Ben tüm alacaklarını verdim onlara bir borcum yok. Ama gazetede daha satışı yayınlatmadım. Birde yayınlatma sürem var mı? şuanda yayınlatmam için 1200 YTL bir para harcamam gerekiyormuş onun için bir kaç ay geciktirmek istiyorum. Tabi böyle bir şansım varsa...
Şimdiden teşekürler...
Re: Limited şirkette hisselerin noter satışı
Bu konu da araştırma yaptım,Ltd.şti. hisse devri noterden tasdik ediliyor.1 gün önce veya 1gün sonra karar defterine ortaklar kurul toplantısında alınan kararlar yazılıyor ve ortaklar tarafından imzalanıp,noterden onaylatılıyor.
2 adet karar fotokopisi-onaylı- ve 1devir satış sözleşmesi bir dilekçe ile Ticaret Odasına götürülüyor.Ticaret Gazetesine ilan verilmesi şart,alacaklılar ve diğer resmi dairelerin bilgisi içindir.Bu süre kararın onaylatıldığından itibaren 15 gündür(!!!).İlanın yayınlaması yoğunluğa göre 2-6 gün sürebilir.
Birde masrafları belirteyim:Ltd.şti.hisse devri :yaklaşık 235 Ytl civarında (biraz farklılık olabilir).
ŞİRKET İLANLARI (KELİMESİ): 0,20.YTL.
SİCİL TASDİKNAMESİ: 17,10.YTL.
YETKİ BELGESİ: 17,10.YTL.
BELGE SURETİ: 5,20.YTL.
SİCİL KAYIT BELGESİ: 17,10.YTL.
(Bilgileri tekrar teyit ettirme amacı ile İTO aranmıştır.)
Biz karar defterine yazdık,hisse devrini herkes imzaladı,notere gittik,noterden hisse satışını bana yaptılar. Buraya kadar her şey oldu . Ben diyorum ki sadece teicaret sicil gazatesinde daha yayınlatmadım. Bu gazatede yayınlatmamam satışın tam anlamıyla olmadığı anlamına gelir mi? yoksa karar defterine tüm ortakların imzası ile yazılmış karar ve noter satışı olması benim şirket almam anlamına gelmez mi?gazetede yayınlatmadan bu arkadaşların noter satışı olmasına rağmen vazgeçtik deme şansları var mı? (ki ben adamların paralarınıda ödedim) sadece gazetede yayınlatmadım.
Satıştan vazgeçme gibi bir durum sözkonusu olmayabilir.
Ancak Sicil Gazetesinde yayımlatmanız gerekir.Aranızda yapılmış bir devrin resmiyet kazanması açısından.Ticari alacaklar,iş çevresi ve kamu dairelerine ilan aracılığı ile duyuru yapılmış olacaktır.
Devrettiğiniz yada devir aldığınız bir şirketi üçüncü şahıslar bilemeyeceği için,karşınıza beklenmedik sorunlar çıkabilir.