Bir otelde çalışıyordum toplam 401 iş gününü doldurdum.Şimdi işletme değişti ve biz açıkta kaldık.Eski işletme bana tazminatımı vermedi.Kanunlara göre beni ne kadar bekletebilir?Lütfen bilenler cevap versin.Şimdiden herkese teşekkürler...
Printable View
Bir otelde çalışıyordum toplam 401 iş gününü doldurdum.Şimdi işletme değişti ve biz açıkta kaldık.Eski işletme bana tazminatımı vermedi.Kanunlara göre beni ne kadar bekletebilir?Lütfen bilenler cevap versin.Şimdiden herkese teşekkürler...
Evet abi.Önceki işletme bizi önce askıya aldı ve 4 aydan beri bekletiyorlar.Ve bize yeni bir iş yeri göstermediler.Ve tazminatta vermiyorlar.Ama öğrendiğim kadarıyla devir teslim işlemleri kendi aralarında 1 ay önce olmuş resmi olarak.Eğer şikayet etmem gerekirse nasıl ve nereye etmem gerekiyor.İlgin için teşekürler...
Önceki işletme bizi önce askıya aldı,ve oteli başka bir işletmeye devretti. ve 4 aydan beri bekletiyorlar.Ve bize yeni bir iş yeri göstermediler.Ve tazminatta vermiyorlar.Ama öğrendiğim kadarıyla devir teslim işlemleri kendi aralarında 1 ay önce olmuş resmi olarak.Eğer şikayet etmem gerekirse nasıl ve nereye etmem gerekiyor.Ve bizi bekletme hakları varmı ?İlginiz için teşekürler...
Devralan işveren döneminde hiç çalışmanız olmadıysa önceki işverene karşı Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet veya İş Mahekemsine dava açma yollarını tercih edebilirsiniz. Devralan işveren döneminde çalışmanız olduysa her iki işveren için de aynı yollara başvurabilirsiniz. Selamlar.
şuan yeni işletmeye girmedim.Şayet girersem tazminat hakkımı kaybedermiyim.İlgin için çok teşekkür ederim.
İşyerinde sezonluk olarak çalışıyorsanız, yeni sezonun başlangıcında işe davet edilmezseniz, eski işveren hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verebilir ya da İş Mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Yeni işveren yanında hiç çalışmanız olmadığında, tazminatınızdan sorumlu olan eski işveren olacaktır. Eğer yeni işveren sizi işe çağırıyorsa ve sizde işyerinde çalışmaya başlarsanız, işyeri devri sözkonusu olduğundan, eski işverenin yanında geçen çalışma sürenizden hem yeni işveren hem de eski işveren sorumlu olacaktır.
İşyeri devri işçi açısından haklı nedenle hizmet akdini fesih hakkı vermediği için, yeni işverenin çağrısına uymazsanız, hizmet akdininiz haklı nedenle feshedilebileceğinden tazminat hakkından yararlanamazsınız.
Abbas abi sağol,kendine iyi bak.