Online olarak oyun hizmeti sunan serverlar sahibiyiz birisi 2 gündür serverimize bi proğram vasıtası ile saldırı oluyo server kullanılamaz hale geliyor sürekli yeniden başlatıyor serveri bunun cezası ne yönde olucaktır nasıl bi sonuç alabiliriz.
Printable View
Online olarak oyun hizmeti sunan serverlar sahibiyiz birisi 2 gündür serverimize bi proğram vasıtası ile saldırı oluyo server kullanılamaz hale geliyor sürekli yeniden başlatıyor serveri bunun cezası ne yönde olucaktır nasıl bi sonuç alabiliriz.
Bu olayın hack yolu ile yapıldığına eminmisiniz yada bağlı bulunduğunuz host yada sunucu içerisine virüs girmiş olamazmı bence sever kendinizinse virüs taramsı yaptırın değilse bağlı bulunduğunuz yere bildirin ilgilenirler bunu araştırmadan ve emin olmadan hack yapıyorlar diye düşünmeyin bir host firmasıyla anlaşmam vardı serverin içerisinde virüs varmış hengi yazılımı kuarsam kurayım hata veriyordu ben hack yiyorum sanıyordum aslı serverde virüz varmış öğrendim hallettim bunun için söyledim bence iyice emin olun saygılar...
Saldırıyı yapan adamla konustuk msn de falan kendisi diyor bana küfür ettiler ondan saldırıyorum falan itiraf ediyor yani
Birinin ben yaptım demesi önemli değil sağlam deliliniz olması lazım mesela bende sizin sitenize saldırdım desem bana inanırmısınız? bağlı bulunduğunuz hostta ip bilgileri ve siteye ne yaptığı ayrıntılarıyla kayıtlıdır host şirketinizle bağlantı kurun durumu anlatın size bilgileri verecektir
Sayın Migiri, dikkat ederseniz serverim var denilmekte. Yani tüm kontrol konuyu açan üyemizde. Bu itibarla serverin log'larına bakması yeterli görünüyor. Oradaki IP adreslerinden bir sonuça varabilmek mümkün. Tabi yeterli bilgi düzeyine sahip olmak gerekiyor.
Bir bilgisayar sistemini işlemez hale getirmek suçtur.
Bu nedenle logları delil olarak sunup, C.Savcılığına şikayet edilebilinir, saldırdığını söyleyen kişi sanık olarak yazılır, bilirkişi incelemesinde hangi IP adreslerinin saldırı yaptığı tespit edilebilinir. Sonra da bu IP adreslerinin kime ait olduğu konusu açıklığa kavuşturulur. Saldırdığını söyleyen kişinin suçu kabul veya reddine göre ip adreslerinin tetkikinden durum anlaşılabilir.
Ancak IP adreslerinin sıhhati konusunda ciddi anlamda şüpheler vardır. Proxy vs. yöntemler kullanan birinin gerçek IP adresini bulmak çok da kolay değildir.
Ayrıca Botnet denilen metodlara da dikkat etmek gerekir.
Bu konularda öncelikle server logları incelenmeli, ona göre yorum yapılmalıdır kanaatindeyim.
Saygılar.
Yetrince bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz yöntemlere başvuracağım.