İbranameye ileriye dönük şart konabilir mi?
Merhabalar geçen gün 18.maddeye dayanılarak işime son verildi.Sebebi işteki yetersizliğimmiş.Ben böyle düşünmüyorum fakat yinede ihbar ve kıdem tazminatımı verip sözleşmemi fesh ettiler.benim sorum imzaladığım ibranamede aldığım maaş,izim.asgari geçim indirimi gibi sütunlarda tutar yazmyordu fakat paramı peşin ve aldığım maaş üstünden verdiler.Yazılmayan taraf benim daha sonra işveren tarafından başıma problem açar mı birde ibranameyi inceledim ama görmemiş olabilirim diye emin değilim.İşveren ibreanameye mesela işle ilgili sorunlar daha sonra işçiden kesilebilir gibi bir madde koyabilir mi.Lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
Re: İbranameye ileriye dönük şart konabilir mi?
İbraname; imzalayanın karşı tarafı herhangi bir hak ve alacağı olmadığına dair ibra ettiği hukuki bir belgedir.
Sizin anlatımınızdan haklarınızın tam olarak ödendiğini anlıyorum. İbranamede tutar belirtilmesi ibranameyi o tutarla sınırlı ve makbuz niteliğinde kılacağından, imzaladığınız belgede tutar yazılmamış olması normal bir durumdur.
İbraname içeriğini siz de biz de bilmiyoruz, ancak ibraname karşılıklı olarak tarafların birbirini ibrası şeklinde düzenlenmemiş ve taraflarca imzalanmamışsa (işçiye imzalatılan ibranameler genellikle tek taraflıdır) işveren varsa iş sözleşmesinden veya ilişkisinden doğan haklarını yasal süreler içerisinde onradan talep ve dava edebilir.
Ancak haklarınızın tam olarak ödenmiş olduğunu da dikkate alarak bu ihtimalin sizin açınızdan oldukça düşük olduğunu söyleyebilirim.
Selamlar,
İş veren işçi işten ayrıldıktan sonraki hatayı işçiye ödetir mi?
Merhabalar benim sorum şu olacaktı işten çıkaralan bir işçinin ibranamesinde "işten ayrıldıktan sonraki doğacak olan zararlar işçiden talep edilir" veya "işten ayrıldıktan sonraki meydana gelecek zararı kabul ediyorum gibi bir madde olabilir mi?"diye bir madde olabilir mi?
Bu konuda benimle bilgi paylaşımında olursanız sevinirim.Benim bildiğim kadarıyla ibranamenin belli bir taslağı vardır.
saygılarımla...
Re: İş veren işçi işten ayrıldıktan sonraki hatayı işçiye ödetir mi?
Bunun geçersizliğinin tespiti için işmahkemesinde dava açıp bu ibranameyi baskı altında imzaladığınızı beyan edin bunu tanıkla ispatlamaya çalışın.
Re: İş veren işçi işten ayrıldıktan sonraki hatayı işçiye ödetir mi?
Peki böyle bir ibraname olabilirmi ben onu merak ediyorum