Bugün 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü'
Bugün "Dünya Sigarayı Bırakma Günü"
Türkiye Yeşilay Cemiyeti üyeleri, ''9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'' dolayısıyla ''sigaranın zararlarına dikkat çekmek için'' Philip Morris Şirketi Ankara Bölge Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktılar.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, şirket bölge müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, tütün ve tütünden imal edilen her ürünün, hem insan sağlığını hem de toplumun tamamını tehdit ettiğini söyledi.
Sigaraya "bir kereden bir şey olmaz" diye başlandığını belirten Toprak, "Benim iradem güçlüdür diyerek alışıyoruz, ben kontrol edebilirim diye devam ediyoruz, bana bir şey olmaz diyerek avunuyoruz, sonuçta tüm Avrupa'nın diline pelesenk olan 'Türk gibi tiryaki' oluyoruz" dedi.
Türkiye'de erkeklerin yüzde 60'ının, kadınların ise yüzde 30'unun sigara kullandığını ifade eden Toprak, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
"Böyle bir kitleyi ve hazır müşteriyi bulunca gördüğünüz gibi dünya sigara devleri de ülkemizi deneme tahtası, insanımızı kobay olarak kullanmaktan çekinmemektedir. Bu hareketi buraya koyduğumuz siyah çelenkle protesto ediyoruz.
Onları protesto ederken kendi insanımızı da sağduyuya davet ediyoruz. Gelin, akciğer, yemek borusu, gırtlak, pankreas, mesane, böbrek, mide, kan kanserini ve kalp damar hastalıklarından ölüme giden 150 bin kişinin arasına katılmaya heves etmeyelim. Senelik 15 milyar doları sigaraya yatırıp, 5 milyar dolar da tedaviye harcamayalım."
Daha sonra, cemiyet üyeleri, "Zehirlenmeye hayır", "Kobaylığa hayır" yazılı siyah çelengi, şirketin Ankara Bölge Müdürlüğü güvenlik kapısının önüne bıraktılar.
CNNTÜRK - 9 şubat
Re: Bugün "Dünya Sigarayı Bırakma Günü"
Sigarayı bırakamayanlar kendi sağlıklarını düşünmüyorlarsa,en azından çocukları ve çevrelerindeki pasif içicileri düşünsünler.
Bir araştırmaya göre sigara sonucu kanserden ölenlerin büyük bir kısmı,pasif içicilermiş;yani sigara içilen ortamda bulunan ve zararlı dumanları ister istemez teneffüz edenler.
Re: Bugün 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü'
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
Bugün "Dünya Sigarayı Bırakma Günü"
Hadi yaaaaaaa.... Şunu dün yazsaydınız ya bu gün bırakmış olurduk ne güzel:o
Hergün bugün , ne güzel başlık kullanmışım halbuki...