Alt katım bir yurt adeta...
Selamlar,bir öğretmenim ve derslerimi iyi anlatabilmem,öğrencilerime bir şeyler verebilmem için evimde iyi istirahat etmem gerekiyor.8 katlı bir apartmanda oturuyorum,her katta 2 daire var,benim alt katım ve onun yanındaki dairede bir cemaat evi var.Buraya ilköğretim çağında çocuklar getiriliyor ve dini bilgiler öğretiliyor.Normal olarak gürültülerinden çok rahatsız oluyoruzBu durumdan ilk etapta bu dairelerin altı ve üstünde oturan 4 daire rahatsız.Defalarca uyarı yaptık,özürler dileniyor,değişen bir şey yok.Değişemez,çünkü o kadar sayıdaki çocuğu bir daireye sıkıştırırsanız mutlaka gürültü çıkacaktır.Bir öğretmen olarak çocukların hangi fikirlerlerle doldurulduğuna mı yanayım,uykusuz kaldığım,sinirden patladığım gecelere mi yanayım?Bu konuda ne yapılabilir,prosedür nasıldır?Apartman sakinlerinden imza topladık diyelim,nasıl bir ibare yazmalıyız ve nereye şikayet etmeliyiz?Teşekkürler...
Re: alt katım bir yurt adeta...
Sayın anadolulu;
Yargıtay'ın yerleşmiş içtihatlarına göre gürültünün varlığının ve tahamül sınırlarını aşan boyutta olduğunun kanıtlanması durumunda bu aykırılığın giderilmesine karar verilebilir.
Yine Yargıtay'ın yerleşmiş içtihatlarına göre,bağımsız bölüme çok sayıda kişinin konuk olarak girip çıkması tek başına bir rahatsızlık nedeni olarak kabul edilmiyor.
Emsal karar olarak 18.HD.2002/5348 E-6526K gözatabilirsiniz.
Bu ön bilgiyle birlikte;
Öncelikle karar defterine,dava açılması konusunda karar alınabilir.Bu yolla yönetici,kat malikleri adına dava açma hakkına sahip olur.
Ne amaçla kullanıldığının anlaşılmayışı,genel bir toplantı yeri olarak kullanılması,daireye çok sayıda kişinin giriş çıkış yapmasından tedirginlik duyulması ve gürültüden rahatsız olunması gerekçeleriyle fiile son verilmesi talebini içeren dava açılabilir.
Meskenin,bu şekilde bir faaliyet merkezi olarak kullanıldığı ve beraberinde gürültüye de sebep olduğu gerekçeleriyle açılmış ve ispat edilebilirlik sıkıntısı nedeniyle kaybedilmiş bir davadan yakınen haberdarım.
Mahkeme,bu yönde bir iddia(siyasi ya da vs.. bir faaliyet merkezi olarak )varsa önce kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gerektiğini belirtiyor.İspatı mümkün olmadığı sürece,yukarıda da belirttiğim gibi bağımsız bölüme çok sayıda kişinin konuk olarak girip çıkması tek başına bir rahatsızlık nedeni olarak kabul edilmiyor ve dava kaybediliyor.
Dava açmaya karar verdiğiniz taktirde,neticeyi merak ediyorum.Seyrinden haberdar ederseniz memnun olurum.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Dava açmaya karar verdiğiniz taktirde,neticeyi merak ediyorum.Seyrinden haberdar ederseniz memnun olurum.
Siz haberdar olmak istiyorsunuz ama haberdar etmiyorsunuz. Size bir yardım mesajı çektik üyeliğimizden olduk. Bakın bir başka isimle girdik siteye. Acaba bu yapılanlar savunduğunuz ve bizim de inandığımız hukuk adına etikmidir. Byn Selin hanım....
Alıntı:
alihaydarkaya rumuzlu üyeden alıntı
Siz haberdar olmak istiyorsunuz ama haberdar etmiyorsunuz. Size bir yardım mesajı çektik üyeliğimizden olduk. Bakın bir başka isimle girdik siteye. Acaba bu yapılanlar savunduğunuz ve bizim de inandığımız hukuk adına etikmidir. Byn Selin hanım....
Ali Haydar Bey,
Siteye uye olurken kabul ettiginiz uyelik sartnamesine gore sitede kimsenin size yanit verme mecburiyeti yoktur,forum kurallarina uymadiginiz taktirde bu actigin uyelik de buyuk bir olasilikla iptal edilecektir..Size onerim gereksiz mesajlar atmak yerine,kurallara uyarak sorununuzu dile getirmenizdir,boylelikle sorulariniza da daha saglikli yanit alabileceginizi dusunuyorum.
Hangi üyesiniz bir fikrim yok ancak yönetime bu konuda bir bildirimde bulunmadım.
Böyle bir durumda yapacağım tek şey KM yoluyla sorduğunuz soruya yanıt vermemek olur,üyeliğinizin silinmesi talebi değil.
Farklı bir nedenle üyeliğiniz silinmiş olabilir o nedenle serzenişleriniz hayli yersiz.
Ayrıca şu var,burada sorulan sorulara sizin seçtiğiniz isimler değil,sizin sorunuzu yanıtlamak isteyen isimler yanıt verir.
Burada yapılan gönüllülük esasına dayanan bir eylem,o nedenle üyeler kendilerinde sitem,serzeniş ve alınganlık lüksü görmemeliler.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca şu var,burada sorulan sorulara sizin seçtiğiniz isimler değil,sizin sorunuzu yanıtlamak isteyen isimler yanıt verir.
Burada yapılan gönüllülük esasına dayanan bir eylem,o nedenle üyeler kendilerinde sitem,serzeniş ve alınganlık lüksü görmemeliler.
Ben siteye selimserkan rumuzuyla kayıtlıydım. Madem ki burası hukuk paylaşım platformu, siz ve sizin gibi değerli hukukçu arkadaşlar insanlara yardımcı olmaya çabalıyorlar. Bende herkes gibi yardımcı olmanız hususunda sıkıntılarımı dile getirdim. Ama zaten sıkıntıların ağırlığı üstümüze yük olmuş anlaşıldığı kadarıyla site yönetiminede sıkıntı ağır basmış olacak ki abone olduğum bütün konular ve yorumlar silinmiş. Adeta sitede üvey evlat konumuna düşmüşüm. Oysaki sitede insanlara en çok sizin yardımcı olduğunuz kanaatiyle yardımcı olmanız için sizden çok medet ummuştum. Belkide yardımı sizden istiyo olmam site yönetimine uygunsuz gelmiştir. Çok sevdiğim bir yer olan burada kendimi yetim evlat gibi hissediyorum.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Ali Haydar Bey,
Siteye uye olurken kabul ettiginiz uyelik sartnamesine gore sitede kimsenin size yanit verme mecburiyeti yoktur,forum kurallarina uymadiginiz taktirde bu actigin uyelik de buyuk bir olasilikla iptal edilecektir..Size onerim gereksiz mesajlar atmak yerine,kurallara uyarak sorununuzu dile getirmenizdir,boylelikle sorulariniza da daha saglikli yanit alabileceginizi dusunuyorum.
Sayın Ulaş Bey, zaten bütün sıkıntı sitenin bütün kurallarına uyduğum halde. Neden sorularımıza cevap alamammız meselesidir.
Yaptığınız tekrarlar olabilirmi sebep?
Veya az önceki iletinizdeki üslup?