Re: Dış cephe mantaloması
[QUOTE=minenilay;159747]Sitemizde dış cephe yalıtımının yapılması istenmektedir. Genel kurul yapıldı ve oylamaya sunuldu. Toplantıya katılanların sadece parmak kaldırmalarıyla oylama kabul edildi. Yazılı ve imzalı hiçbir karar alınmadı. Mantolamaya karşı çıkıyoruz bu konuda hakkımız nelerdir? Bu parayı herhangi bir yaptırımla alırlarmı izolasyon istemeyen kat maliklerinden. BU uygulama lüksmü yoksa faydalı giderler kapsamındamıdır?[/QUOTmine hanım soruyu soralı baya olmuş kimse cevap vermeyince ben bir kaç kelam edeyim istedim.
öncelikle kat mulkiyeti kanunun icapları gereğince önce eski yönetim ibra edilir ve genel kurul gündeminde mantolama kararı oylanır salt çoğunluk evet derse sizin yapabileceğiniz tek şey size gönderilecek işletme projesini kabul etmiyerek dava açmanız gerekçelerinizi de kanıtlamak zorundasınız .
1-konu genel kurul da oylanmış kabul edilmiş
2-siz itiraz ettiniz .yapabileceğiniz itirazınızın yani kabul etmediğinizi zabıt tutturmalısınız.bunu yaptırmanız da prıplemi çözmez
3-yeni seçilen yçnetim kat mulkiyet,i kanunu mucibince bir işletme projesi yapıp bunu bütün kat malıklerine imzalatıp onay alması gerekmektedir imza vermezseniz dava açıp kabul etmediğinizi ve gerekçelerini açıklamak zorundasınız.
hakim durumu inceler haklı sebebleriniz varsakatılıp katılamıyacağınıza karar verir.
yeni değişen kat mulkiyeti yasası da mantolama işlerini milli ekonomiye katkı çerçevesince yorumlaması çok büyük olasılıktır.bunuda gözardı etmeyınız.mahkemelerde yapacağınız masrafı mantolamada yapılacak masraflarda kullanmanızı,acizane, diğer hukukçu arkadaşlarında mütalalarını aldıktan sonra ,değerlendiriniz derim