Re: boşanmak istiyorum, ama?
Kimse yok mu bana yardımcı olacak ?
Boşanma davası açarsanız anlaşmalı boşanma olmayacak gibi görünüyor davanız. Eğer eşinizi boşanmaya ikna edip nafaka ve velayet hususunda anlaşırsanız boşanma davanız hemen sonuçlanır. Aksi halde dava daha uzun sürer. Ama buna rağmen dava açmanıza bir engel yok. İkametgahınız mahkemesinde dava açın. Bu hususta bir meslektaşımdan yardım almanız doğru olacaktır.
sayın AV.DÖB,
Size bir sorum olacak efendim, ben eşime boşanma davası açtım ve 14 nisana mahkeme gün verdi çocuğumuz yok fakat anladığım ve duyduğum kadarıyla eşim boşanmayacağını beyan edecek mahkemede eşim ailesinin yanında ikamet etmekte şu anda ve evlenmeden önce aramızda mihir senedi yapmış idik fakat eşim ve ailesi eşyaları götürürlerken evden anlaşma olarak bir belge yazdık kendi aramızda eşimin bütün mihirde yazılı olan eşyalarını aldığına dair sizce eşim mahkemede ben eşimi istiyorum demesi mahkemenin seyrini etkilermi cevabınız için çok teşekkür ederim.
ikna edemzsem esimi ne olacak ne kadar sürer, aslında kızımın esimde kalmasını istiyorum zaten, cünkü daha küçük. ama ne kadar sürer bu iş ?
Re: Boşanmak istiyorum, ama?
Sayın 428. Bu çekişmeli dava türüdür.Davacı siz olduğunuza göre "evliliğin temelden sarsıldığını,taraflardan en az birinin hayatını çekilmez hale getirdiğini ayrıca evliliğin artık türk toplumuna bir faydası getirmediğini hatta zararının olduğunu" ispatlamak size düşecektir.Bu da şahitlerle mahkemede ispatlanabilir.
Sayın "ersahin"
Eşinizin boşanmayı reddetmesi tabiki süreci uzatacaktır. Boşanma sebebiniz nedir? Bu sebepte eşinizin kusurlu bulunduğunu ispatlarsanız mahkemede eşinizi boşanmayı reddetmesine rağmen kusurlu bulup evliliğin devamında yarar görmezse boşanmaya karar verir. Kusuru ispatlayamazsnız ve mahkemede boşanmada yarar görmezse dava reddedilir. Bu durumda 3 yıl beklemeniz gerekir tekrar dava açmak için. Tabi bu 3 yıl için de eşinizi ikna ederseniz anlaşmalı boşanma davasını 3 yıl beklemeden de açabilirsiniz.