Şirket değişikliği nedeniyle tazminat hakkı
Merhalar... Yaklaşık 2 yıldır sigortalı olarak çalıştığım şirket yaklaşık 2 ay önce yeni isimle şirket değişikliği yapıldı. Yeni şirkete geçişte çalışanlar önceki şirketten çıkışı yapılıp yeni şirkete devir yapılmış. Sigortalı olarak çalıştığım eski şirketimden tazminatım vs... haklarım yeni şirkette devam edermi .... Teşekkür ederim...
Re: Şirket değişikliği nedeniyle azminat hakkı
İsim değişikliği yapılırken işveren değişmediyse sorun olmaz ilk şirkette işe girdiğiniz tarihten başlar tazminat hakkınız
Re: Şirket değişikliği nedeniyle tazminat hakkı
Bir ilaç firmasında çalışmaktayım işe 12/10/2006 itibari ile başladım. Çalıştığım şirketim %75 hissesini yabancı bir ortağa devretti. Daha önceki adı ..... İlaç pazarlama A.ş. iken bu satıştan sonra yabancı ortağında adı eklenerek ..... - .... sağlık ürünleri Aş. oldu (firmanın adını açık yazmak istemiyorum) ve 31/5/2007 tarihinde işten çıkarılmış ve yeni şirkette işe başlatılmışız herhangibir tazminat vb. ödeme yapılmadı. SSK sayfasında kontrol ettiğimde işveren kodununda değiştiğini gördüm herhangibir tazminat hakkımız varmıdır ihbar süresi kullanmadan bunu gerekçe göstererek istifa edebilirmiyim...
Teşekkürler...
Sayın yetkili;
Şirket değişikliği nedeniyle şuan çalıştığım iş yerinde eski şirketten ayrılıp yeni şirkete geçiş yapılmışız eski çalıştığımız iş yeri bize tazminatlarımızı ödemedi ayrıca 5 yıllık izinimiz geçmiş şirkette kaldı işkura yeni şirket bildirgesinde eski çalışanların tüm hakları bizdedir diye bir yazı göndermediğini öğrendik burdan doğan haklarımızı nasıl elde edebiliriz teşekür edriz
Şirket değişikliğ, firmanın el değiştirmesi ise bu durum işyerinin devridir.İşyeri devri çalışan açısından tazminat ödenmesini gerektiren bir durum değildir.Önceki şirketten kazanılmış olan haklarınız herhangi bir zarar görmeden aynen devam eder,devir sonrası 2 yıl için eski yeni işveren birlikte sorumlu olmakla birlikte 2 yıldan sonraki kısım için son işvereniniz tamamından sorumludur.
peki ayrıldığımız şirketi avukata versek kazanırmıyız
Cevap: Re: Şirket değişikliği nedeniyle tazminat hakkı
merhabalar ben 2006 dan bu zamana kadar (2006-2013) beri özel bir şirkete bağlı kamu hastanesinde çalışmaktayım. haziranda ihale olacak büyük ihtimalle başka firma ihaleyi alacaktır. bende temmuzda askere gideceğim tam ihalenin yeni şirketin başlama tarihi olacak diye düşünüyorum. askerlik nedeniyle tazminatımı ödemek zorunda şirket ama yeni firma alınca geçen haberlerde duymuştum. firma değişse bile tüm çalışanın tüm hakları saklı kalacak diyordu çalışma bakanı. ben firma değişmeden mi askere gideyim yoksa ihale olsa da mı? gitsem diye ikilim de kaldım. askere gitmeyip askerliğimi biraz uzattam yeni firmaya gecersem 2006 beri tazmınatımı alırmıyım yeni firmada yoksa firmanın ihaleyi aldığı tarihten itibaren mi tazmınat hakkım olur. lütfen güncel bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler....