Ben sanıyordum ki hukuk fakültesine girdiğim zaman virgülünden noktasına kadar herşeyini okuyacağız.Ama bu söylemden sonra isteyen çevre hukuku isteyen kişiler hukuku vs okuyabilir düşüncesi oluştu kafamda bu doğru mu?Teşekkürler.
Printable View
Ben sanıyordum ki hukuk fakültesine girdiğim zaman virgülünden noktasına kadar herşeyini okuyacağız.Ama bu söylemden sonra isteyen çevre hukuku isteyen kişiler hukuku vs okuyabilir düşüncesi oluştu kafamda bu doğru mu?Teşekkürler.
Türkiye'de uygulanan hukuk eğitiminde benimsenen sistemde, hukuk fakültesinde lisans düzeyinde(dört yıllık) tek bölüm vardır. Son yıllarda ise bazı hukuk fakülteleri bünyesinde(İstanbul,Selçuk,Erzincan,Ankara ve Dokuz Eylül Üniversiteleri) önlisans düzeyinde(iki yıllık) ara eleman yetiştirmek amacına yönelik olarak Adalet Meslek Yüksekokulları kurulmuştur.
Ulaş Değirmenci'nin de işaret ettiği gibi dört yıllık hukuk eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans-doktoraya devam etmek suretiyle uzmanlaşma cihetine gidilebileceği gibi, uygulamada(örneğin avukatlık yaparken) sadece belli konularla ilgili davalara bakarak da uzmanlaşma yolu seçilebilir.
sanırım arkadaşının kastettiği şey seçimlik dersler.hukuk fakültelerinde yıllek derslerin yanısıra seçimlik dersler oluyor ve sen ilgi alanına ve uzmnalak iztediğin alana göre istediğin dersleri seçebiliyorsun.Yani Anayasa Hukuku,Medeni Hukuk,Ceza Hukuku vb dersleri zorunlu olarak okurken Spor Hukuku,Avukatlık ve Noterlik Hukuku vb seçimlik dersler arasından isteğini seçebiliyorsun.
hepinize teşekkür ederim.