Site yönetimi ve yolsuzluk
Antalya'da bir sitede tripleks malikiyim. Siteyi inşa eden kişi (kooperatif başkanı emanet usulü ile) 1988 yılından bu yana her genel kurulu erteleyerek ikinci oturumda gerçekleştiriyor. Çünkü 228 üyenin 148 i yurt dışında ikamet ediyor. Onlara kooperatifimiz tasfiye halinde diye haber gönderiyor. Ancak genel kurulu site toplantısı olarak yapıyor. Çünkü kat maliklerinin 1/3 üne kadar vekalet kullanıyor. Böylece çoğunluk eline geçiyor. KENDİNİ HER YIL AKLIYOR!
İşletme bilançosunu yandaşlarına gönderiyor. Biz şerh düşüyoruz fahiştir diye. Kat malikleri genel kurulunu toplaantıya çağırmak yerine bizi icraya veriyor. Yandaşı çok çünkü biz yurtdışından döviz gönderdik inşaatı 10 yılda bitirdik. Hesaplar aklandığı için yurtdışındakiler sadece küfrediyorlar. Bu düzenbazlıktan canları yandığı için 16 yıldır evine gelip bir kez kapısını açmayanlar var. Su saatleri sökülüp sera sulandığı bile vaki. Ama üç bekçi besliyoruz. Onlaın da primleri ödenmediğinden SSK 23 milyar ceza yazdı.
TEDAŞ a para ödeyeceğini beyan ederek ekstra para topluyor. Ancak kaçak saat takarak siteyi aydınlatıyor. TEDAŞ kaçak elektrik kullandığını tespit ederek siteye 37 milyar lira ceza veriyor. Tabii bize de siz ödeyin diyecek kadar pişkin.
Milyarca lirayı açıkça avans adı altında cebine indiriyor ve bunu da bilançoda gösteriyor. Bizim şikayetçi olacağımızı duyunca uyduruk bir yazı ile bizi icraya veriyor. Savcılıkta ifadesinde -sitenin avukatını şahsi avukatı olarak gösteriyor- "ben bunları aidat ödemediklerinden icraya verdim bu yüzden bana iftira ediyorlar" diyebiliyor. Ama icra hukuk mahkemesinde açtığımız davayı kazanıyoruz. ancak giderleri ödemeye site mahkum oluyor. Anlaşılan ben aidat veriyorum. Bu aidat ile avukat tutuluyor. Benim hakkımı savunacak avukat beni haksız bir şekilde icraya veriyor. Ben başka bir avukat tutup dava açıyor ve kazanıyorum. Ama dava giderlerini benim sitem yani yine ben ödüyorum. Aynı avukat hem sanık avukatı hem de müşteki avukatı oluyor. Ama birini harcıyor.... Baro ne yapar bilmiyorum. Çıldırmak üzereyim!!! Allah aşkına bana bir akıl verecek insan yok mu?
malatya