İşten ayrılmam gerekiyor ne yapmalıyım?
ben ist. özel bir şirkette çalışıyorum haziran 2008 de evlenecem maaşımdan dolayı ist. geçim sıkıntısı çekecegimden ist. oturmak,çalışmak istemiyorum memleketime dönüp orada çalışmak istiyorum şimdiki işimden ayrılmak istiyorum sözleşmemin bitmesine 3 yıl var şirket beni birakmak istemiyor haziran ayına kadar ayrılmam gerekiyor nasıl bi yol izlemeliyim istifa dilekçesini ne kadar zaman önce vermem gerekir açıkcası ben bu işten tazminat ödemeden ne şekilde ayrıla bilirim.? şimdiden teşekür ederim.
Re: işten ayrılmam gerekiyor ne yapmalıyım
Eğer bayansanız evlendikten sonra, evlilik nedeniyle iş akdini feshedebilirsiniz.
Sayın Av.Fırat Bayındır ve Av.Abbas Bilgili tarafından yazılmış bulunan ayrıntılı makaleye göz atınız: https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=629
Re: İşten ayrılmam gerekiyor ne yapmalıyım?
Alıntı:
mazarat rumuzlu üyeden alıntı
ben ist. özel bir şirkette çalışıyorum haziran 2008 de evlenecem maaşımdan dolayı ist. geçim sıkıntısı çekecegimden ist. oturmak,çalışmak istemiyorum memleketime dönüp orada çalışmak istiyorum şimdiki işimden ayrılmak istiyorum sözleşmemin bitmesine 3 yıl var şirket beni birakmak istemiyor haziran ayına kadar ayrılmam gerekiyor nasıl bi yol izlemeliyim istifa dilekçesini ne kadar zaman önce vermem gerekir açıkcası ben bu işten tazminat ödemeden ne şekilde ayrıla bilirim.? şimdiden teşekür ederim.
Merhabalar..
Calistiginiz isin niteligini bilmeden cevap vermek guc,sozlesmenizin bitmesine 3 yil kaldigini belirtmisiniz,ancak bu sozlesmenin belirli sureli olarak yapilmasi isin esasli unsurlar var mi?Yani calistiginiz is belirli sureli mi,yoksa belirli bir olgunun ortaya cikmasi nedeniyle boyle bir sozlesme mi yapildi?Eger bu kosullardan birisi var ise sozlesmenizi suresi bitmeden feshetmeniz halinde tazminat yaptirimlariyla karsi karsiya kalabilirsiniz..
Eger belirsiz sureli bir sozlesme soz konusu ise fesih bildirimi icin ongorulen surelere uyarak sozlesmenizi istediginiz zaman sona erdirebilirsiniz..Ancak bu durumda kidem tazminati talep edemezsiniz..
Saygilarimla.
ben elektrik teknisyeniyim şirketle yapmış oldugun sözleşme belirli süreli iş sözleşmesi sözleşme 3 yıllık sözleşmeyi yapalı yapalı yaklaşık 6 ay oldu
yazınıza göre işten ayrılamıyorum yani sözleşme tarihi bitene kadar bu işte çalışmammı gerekiyor benim bu işi bıraka bilmem için yapabilecegim bişey yokmu en geç haziran 2008 de ayrılmam gerekiyor
tazminat ödemem gerekirse bu neye göre hesaplanıyor ne kadar tazminat öderim. verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.