Yetişkin içerikli sitenin kapatılması-itiraz
İlk olarak Tüm hukukçulara kolay gelsin.
Benim +18 İçerikli Yetişkinlere yönelik bir forum sitem vardı son günler forum sitem aşırı derecede büyümüş günlük 30bin 40bin kişinin uğradığı bi yer haline gelmişti.
Ertesi gün siteme girmeye çalıştığımda bembeyaz bir sayfa çıktı sandım ki bizden kaynaklanan bir problem araştırmaya koyuldum Ve 1 kaç saat geçtikten sonra sitemin türkiyeden erişimi engellendiğini fark ettim ve başımdan aşşa kaynar sular döküldü. Siteme Girerken Diğer siteler gibi pat diye abuk subuk şeyler çıkmıyor. Girişte Tüm yasal uyarılar Uzun uzun anlatılmış +18 yaş altı, türk Vs. Hiçbir aykırı birşey yok içeriğinde. ayritten böyle içerikli sitelere ilk olarak uyarı geliyormuş benim sitemde tüm iletişim bilgileri adresim mailim açık açık yazıyor ama 1 tane bile uyarı gelmedi hangi hukuka dayanarak kapatıyorlar anlamış değilim.diğer kapatılan sitelerde örneğin şöyle birşey vardır ; Bu site şu mahkeme tarafından kapatılmıştır ama bende öyle bir yazı çıkmıyor kod kaynağında tam o kısma açıklama yapılan kısma hiçbirşey yazmamışlar. Bende Bunun Üstüne 2 tane avukatla anlaştım gerekeni yapacaklarını söylediler.
Avukatlarımda bilişim suçlarında pek yeterli değillermiş araştırcaklarını söylediler sitemin tekrar açılma gibi bir durumu varmıdır, ayriyetten kapalı kaldığı hergün zarar bunun masrafını avukat masrafını kazandığım taktirde alabilrmiyim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Yetşkin içerikli Forum
Kararı veren mahkemeye itiraz edecek avukatlarınız. Ancak kararı ve gerekçelerini bilmeden birşey söylemek mümkün değil.
Avukatlık ücreti sizin cebinizden çıkacaktır, ancak tazminat isteme haklarınız mahfuzdur.
İşin komik tarafıda orası avukatlar nereye hangi mahkemeye dava açacaklarını bilmiyorlar çünki sitede hangi mahkeme tarafından kapatıldığı yazmıyor. Birde açılma olasılığı % kaçtır sizin görüşünüzle ?
Avukatlarınız Türktelekom'a başvurarak, engelleme kararını veren mahkemeyi öğrenebilirler. % söyleyemeyiz falcı değildir hiçbir avukat...
aynı olay benim başıma da geldi sonucu buraya yazarsan çok sevinirim iyi çalışmalar.
Re: Yetişkin içerikli sitenin kapatılması-itiraz
Sn.enginhukuk madem site açtınız neden çift şifreleme tekniği koymadınız sitenize eyerki yapsaydınız kimse sitenizi kapatamazdı...
çift şifreleme tekniği derken kastınız nedir bildiğiniz forum sitesi.
Alıntı:
enginhukuk rumuzlu üyeden alıntı
çift şifreleme tekniği derken kastınız nedir bildiğiniz forum sitesi.
Genelde adult siteler için uygulanır Bir irtibat maili verilir siteye girmek isteyen mail atar ve şifre ister aslında paralı siteler için yapılmıştır neyse mail yada başka yöntemlerle sitenin ilk sifreli kısmı geçilinde normal bölüm gelir ordanda standart üyelik alınır site kapandığında herşey eskisi gibi olur ben bi araştırayın daha açıklayıcı bilgi vermeye çalışırım şifreli bölümden önce beyaz sayfa üzerine geliyor kullanıcı adı ve şifre yazılınca bir sonraki bölüme gelebiliyorsunuz dışardan hiçbirşey belli olmuyor
çift şifreleme işleminden bahsetmişiniz pek anlayamadık o konuyu. karar çıkmış ve site engellenmiş bunu şifrelemiş olsa engellenmiyecekmiydi yani.