Bağkur'dan Dul, SSK'dan Yetim Aylığı Alınabilir mi?
Bağkur'da Dul,SSK'dan Yetim Aylığı Alınabilir Mi?
Babam 2004'te vefat etti.Kendisi Bağkur emeklisiydi.Aylık anneme bağlandı.Bu arada , annemin seneler önce vefat etmiş ve SSK emeklisi olan öz babasından da "Yetim Aylığı" alabileceği duyumunu aldık.Böyle bir şey var mı?Ne yapmamız gerekir?Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Bağkur'Dul,SSK'dan Yetim Aylığı Alınabilir Mi?
Eşinin Ölümüyle Bağ-Kur'dan ölüm aylığı alan anneniz,babasının ölümü Üzerine SSK Tarafından bağlanan aylığı almaya devam edecektir. Yasal Bir Engel bulunmamaktadır.
Re: Bağkur'dan Dul,SSK'dan Yetim Aylığı Alınabilir Mi?
Çok Teşekkür Ederim.Sağolun.
Re: Bağkur'dan Dul, SSK'dan Yetim Aylığı Alınabilir mi?
merhaba,,benim de bu konuyla ilgili yakından ilgilendiren bir sorum var..lütfen yanıtlarsanız ben de ona göre hukuki yollara başvurucam..şimdi,,evimizde,ninem var.kocası ölmüş kendisine dedemden ssk aylıgı baglandı..bu 25 yıldır devam ediyor..1 hafta önce,,ninemin oglu olan,memur emeklisi ve EVLI,yani benim dayım oluyor,vefat etti,,dayımdan nineme herhangi bir yetim aylıgı falan baglanabilirmi??Dayım evli dedim ve hanımı da ayretten maaş alıyormuş evdekiler öyle dediler..şimdi,Ninem,,vefat eden memur emeklisi oglundan para baglanmaya hakkı var mı?? Lütfen bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim..Cevabınızı burdan takip edecegim..Çünkü,ninem 91 yaşında,maşallah deyin,,dayımın vefatından beri benim kafamı şişiriyor,,illa para para diyor..dayın para gelmesi lazım bana diyor..:o :) valla yukardaki sorumun cevabını sizden alır almaz nineme bildirmek istiyorum..Sevgiler saygılar!!