Öğle tatili iptali ve fazla mesai
Merhabalar,
Ben özel bir şirkette 2.5 yıldır çalışıyorum. Çalışma saatlerim hafta içi 8.30-18:00 hafta sonu(cumartesi) ise 8.30-12.00.
Haftaiçi hergün 12:30-13:30 arası yemeğe çıkıyorum fakat amirim öğle yemeklerine çıkmamı istemiyor. O saatlerde ofiste olmamı istiyor. Bunun yasal hakkım olduğunu söylememe rağmen durum bundan ibaret. Ayrıca 18:00 de değil 19:00 gibi çıkmamı istiyor(işler yetişmediği için değil,sadece daha geç çıkmamı hatta ondan sonra çıkmamı istiyor ki bu da 19:30 civarı bir saate denk geliyor.) Cumartesi günleri ise 14:00-15:00 e kadar beklememi istiyor.
Yukarıda yazdığım mesai saatlerini 2.5 yıl önce işe başladığımda onlar söylemişti fakat şu anda böyle bir talep var.
Fazla mesai almıyorum ve ayrıca 29 ekim, kurban ve ramazan bayramları hariç tüm resmi tatillerde çalışıyorum.
Artık psikolojim bozulduğu için işten ayrılmayı göze aldım.
Haftada toplam 52 saat çalışıyorum. bu saatleri şirket mailinden kendi şahsi mailime giriş ve çıkış saatlerimde boş mail atarak yasal yollara başvurduğumda kanıt olarak kullanabilir miyim? Şirketten hiçkimse şahitlik yapmayacağı için aklıma sadece bu yol geldi.
Ayrıca tazminatımı alabilmem için ne yapmam gerekiyor?
Teşekkürler