-
Ödenmeyen elektrik borcu
Öncelikle herkese merhaba. Birkaç gün önce öğrendiğim bir konu hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Ben 2001 yılında Bitlis merkeze bağlı bir köye atandım. Köy okulu yaklaşık 10 yıl kapalı kalmış. Benimle birlikte köye bir de asker öğretmen atandı. Köye ulaşımın zorluğu nedeniyle asker öğretmenle beraber lojmanın tamiratını yapıp yaklaşık 10 ay kadar lojmanda kaldık. İlk yılın verdiği tecrübesizlikle elektrik aboneliği için herhangi bir başvuruda bulunmadık. Orada kaldığımız 10 aylık süre zarfında da herhangi bir görevli gelip elektrik sayacına bakmadı. Daha sonra ben 2002 ağustosunda askere gittim. Benden sonra köye yeni bir öğretmen atanmış ve o da okul lojmanına yerleşmiş. Ben askerde iken tedaş görevlileri köye gidip sayaca bakmışlar ve 580 ytl tutarında bir fatura kesmişler. Orada benden sonra görev yapan öğretmen de muhtarla beraber bir tutanak tutup bundan sonraki faturaları ödememiş. Ben askerden geldikten sonra sağlık nedeniyle başka bir ilçeye atandım. Dolayısıyla bu durumdan haberim olmadığı için 580 ytl olan borç 1880 ytl olmuş. Bu durum 6 yıl sonra milli eğitim aracılığıyla bana bildirildi. Fakat şu ana kadar bana herhangi bir tebligat yapılmadı. Üstelik benden sonraki yıllarda kesilen fatura tutarları dahada şaşırtıcı...
2002 : 580 ytl
2003: 28 ytl
2004: 55 ytl
2005 : 30 ytl
2006: fatura kesilmemiş
2007: 66 ytl
Şimdi bu durumda ne yapmam gerekiyor? Bu borcu ne kadarını ödemem gerekir?
Benim hukuki olarak bir itiraz hakkım var mı? Dava açmak gerekir mi ?
Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkürler.