Yönetici kimliği ve sorumluluğu
Yeni taşındığım sitede (aidat ödüyorum) yöneticiden yönetim planını ve proje işletmesini görüp inceleme talebinde bulunabilirmiyim ? Yönetici bunları bana vermeye mecburmudur ? Ayni zamanda yönetici kimliği ve adresi yeni KMK kanununa göre site girişine asılmamış ? Zorluk çıkaran ve kanuna riayet etmeyen bir yönetici, mahkemede dava açma dışında, yaptırım için nereye şikayet edilebilir ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Yönetici kimliği ve sorumluluğu
Yönetici veya yönetim kurulu yönetim planını, sizin için çok daha önemli olan "en son yapılan genel kurul toplantısı kararları"nında içinde bulunduğu toplantı tutanakları ve işletme projesininin bir kopyasını istemeniz halinde size vermelidir. Kiracı iseniz, ev sahibinizden isteyiniz. Yönetim planı dışında istedikleriniz, Genel kurul toplantısını takiben, Kat malikinizin yasal adresine tebliğ edilmiş veya imza karşılığında elden verilmiş olmalı idi. Dava açmayı en son seçenek olarak düşününüz. Öncelikle sizin gibi madur komşularınız olup olmadığını araştırınız, sorunlarınızı paylaşınız. Daha sonra denetçinizin kim olduğunu öğrenip konuyu topluca ona götürünüz. KMK yı bu siteden indirip okumanızı ve ilk Genel kurula mutlaka katılmanızı tavsiye ederim.
Re: Yönetici kimliği ve sorumluluğu
Alıntı:
law08 rumuzlu üyeden alıntı
Yeni taşındığım sitede (aidat ödüyorum) yöneticiden yönetim planını ve proje işletmesini görüp inceleme talebinde bulunabilirmiyim ? Yönetici bunları bana vermeye mecburmudur ? Ayni zamanda yönetici kimliği ve adresi yeni KMK kanununa göre site girişine asılmamış ? Zorluk çıkaran ve kanuna riayet etmeyen bir yönetici, mahkemede dava açma dışında, yaptırım için nereye şikayet edilebilir ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
acizane bir ilave yapmak isterim yönetici prensip olaraksize yönetim planını iyiniyet çerçevesi içinde göstermesi gerekir.ama aslında siz evi satın alırken bu belgeyi tapudan talep etmeli orada onu incelemeli mümkünse de ordan bir fotokopi alabilirdiniz.yeni alacağınız evin nasıl bir yönetim tarzı olduğunu bilmek hakkınız .
diyelim elmadınız yönetici de bu belgeyi size ibraz edebilir iyiniyet çercevesi içinde yapması gerekir yapmadı ise .limonı durum ,sizdeyönetici görevlerini hatırlatıp karşı atakda bulunabilir .ve tesbit ettiğiniz ;yöneticiler ev tel no larınıbulundukları blok ve daire no larını gözle görülecek şekilde asmalıdır kat mulkiyeti kanunun emredici hükümleri arasındadır .maddesini hatırlatırsınız .dava açma meselesine gelince çok zor bir durum önce size verilen üstteki cevap mucibince hareket etmenizi en son başvurulacak noktaya en başta gitmeniz doğru olmiyacaktır kanatimi belirtir .önce denetim mekanizmasını devreye sokmanız gerekli ihtarları yapmanız ve bilahere önce bir durum tesbiti yaptırıp sonra dava aşamasına geçilebileceğini ama böyle bir davadan beklediğiniz neticeler çıkmayabilir neticede dava tebligatını alan yönetici hemen aynı gün oraya kendi adres bilgilerini yazabilir bir bahane de bulabilir .zaten verilebilecek ceza da para cezasıdır.50 ytl den 250 ytl ye kadar değişmediyse.buna karşılık sizin yapmanız gerekenler avukat ve dava masrafları ve kaybedilen zaman bunları telafi edemez.