Sigortasız iş ve üzerinden tahsilat
Ben bir şirkette sigortasız olarak çalışıyorum. Malum hayat şartlarından dolayı sigortalı iş bulamadım. Ama çalıştığım şirket bana çeklerini verip benim adıma tahsilat yaptırıyor. işten atılma korkusuylada mecburen çekleri cirolayıp yada karşılığı olmadığı zamanlar yazdırıp işlem yaptırıyorum. 1 ayda bile üstümden binlerce YTL işlem yapıldı. Eğer maliye ile ilgili bir durum söz konusu olursa benim ne yapmam gerekir? Böyle bir işlemin suçu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim...
Re: Sigortasız iş ve üzerinden tahsilat
Alıntı:
kahraman22 rumuzlu üyeden alıntı
Ben bir şirkette sigortasız olarak çalışıyorum. Malum hayat şartlarından dolayı sigortalı iş bulamadım. Ama çalıştığım şirket bana çeklerini verip benim adıma tahsilat yaptırıyor. işten atılma korkusuylada mecburen çekleri cirolayıp yada karşılığı olmadığı zamanlar yazdırıp işlem yaptırıyorum. 1 ayda bile üstümden binlerce YTL işlem yapıldı. Eğer maliye ile ilgili bir durum söz konusu olursa benim ne yapmam gerekir? Böyle bir işlemin suçu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim...
Merhaba..
Sirketin tam olarak ne yaptigini anlayamadim?Sirket yerine siz mi cek keside ediyorsunuz?Yoksa sirket cekleri size tahsil cirosuyla devrediyor siz de gidip bankadan tahsilat mi yapiyorsunuz?
Bildiginiz uzere karsiliksiz cek keside etmek suctur,bu nedenle bu konuda isverenin verdigi talimatlara uyma zorunlulugunuz yoktur,uydugunuz taktirde ise sorumluluktan kurtulamazsiniz..
Saygilarimla.