Merhaba
Bu konu çok önemli patron tazminat vermemek için sürekli ihtar çekiyor. Ne olur acil cevaplarmısınız? Yoksa haklarım gidebilir.
Çok teşekkür ederim.
Benim sorunum diğerlerinden biraz daha farklı.
Bu firmada uzun yıllardır çalışıyorum. İşe ilk girdiğim andan itibaren bordrodaki net maaşımdan daha düşük bir maaş almaktayım. Bu durum şundan dolayı oluyor, onuda açıklayayımda maaşı farklı bir firmadan aldığım için yüksek gözüküyor fakat elime geçmiyor. Ben ödemeyi bankadan alıyorum. Herhangi bir evrakta imzalamadım. İlk zamanlar pek rahatsız olmadım ama sonradan zamlarımı düzenli yapmayınca mağdur durumda kalmaya başladım. Üstelik bordroma yapılan zamlar ,zamanında yapılıyor ve eğer geç yapılıyorsa aradaki fark karşı firmadan tahsil ediliyor. Ama ben zam farklarımı bile alamıyorum.
Bu konuları patronumla konuşmadım. Maaşıma 2 yıldır zam yapılmayınca 3 ay önce zam istedim ama ilgilenmedi.
Sorum şu olacak;
1- Öncelikle izlemem gereken yollar nelerdir?
2- İş sözleşmemi ücretin tam ödenmemesinden dolayı fesh edebilirmiyim. Edebilirsem eğer ne şekilde etmem gerekir.
3- Maaş farklarımın hepsini alabilirmiyim?
4- Bölge çalışma işverenden farklarını iste dedi ama sözlü olarak zaten zam istedim. Onu vermiyor bana , bunumu verecek. İşverene yazılı evrakta vermem gerekiyormuş. İyide bu onu onaylamazki. Sonuçta benim haklarım kayıtlarda belli neden bu kadar formaliteye gireyim anlamadım.Yani ben bu yolları izlemeden direk işten ücretim tam ödenmediği için işten çıkıyorum desem , tazminat ve farklarımı alamayacakmıyım.