6 Ay dolmadan işten çıkarılma
Merhaba, ben 5 Ay boyunca bir firmada çalıştım. Bu firma beni 5. Ayın sonunda işten çıkarttı fakat yazılı bir belge tarafıma verilmedi.Sonraki gün kabul etmeyip işe gidince güvenlik almadı.1 aylık maaşım + İhbar Tazminatı + KDV geri ödemesi alacağı var üzerinden 1 ay geçti sigortamı da yatırmışlar ancak parayı henüz alamadım 6 ayım da dolmuş oldu şimdi işe iade davası açsam sonuç alabilir miyim. teşekkürler
Re: 6 Ay dolmadan işten çıkarılma
Alıntı:
dicarlo36 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ben 5 Ay boyunca bir firmada çalıştım. Bu firma beni 5. Ayın sonunda işten çıkarttı fakat yazılı bir belge tarafıma verilmedi.Sonraki gün kabul etmeyip işe gidince güvenlik almadı.1 aylık maaşım + İhbar Tazminatı + KDV geri ödemesi alacağı var üzerinden 1 ay geçti sigortamı da yatırmışlar ancak parayı henüz alamadım 6 ayım da dolmuş oldu şimdi işe iade davası açsam sonuç alabilir miyim. teşekkürler
Merhabalar..
Ise iade davasi acabilmeniz icin isyerinizde 6 aylik kideminizin bulunmasinin yaninda ayni isyerinde 30'dan fazla iscinin calismasi gerekmektedir..Anlattiklarinizdan anladigim kadariyla isvereniniz sizi ise almayarak, fiili olarak is akdinizi feshetmis..Bu durumda isyerinizde 6 aylik kideminiz olmadigi icin ise iade davasi acma imkaniniz bulunmamaktadir..
Saygilarimla.
İlginiz için teşekkürler, peki bu tazminatın ve maaşın ödenmesi konusunda dava açılabilmesi için zaman aşımı süresi var mıdır?
Kıdem tazminatı için 10 yıl olan zaman aşımı süresi,diğer alacaklar için(fazla çalışma,izin ücreti,maaş,ikramiye,vb.) 5yıldır.
6 Ay dolmadan işten çıkarılma
Bende 2 ay calıştıgım yerden son maaşımı alamadan çıkarıldım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum