-
Taahhüde uymamak
Sayın avukatlar,
benim üzerime olan bir borçdan dolayı icra ğeldi. Fakat bu borcun bir kısmı senetli bir kısmıda senetsiz. tebligat süresi içerisinde itiraz etmediğim için borcu kabul etmiş oldum. Benim sormak istediğim ;
1. Bu benim senetsiz olan borcumu ödedikten sonra dava açarsam alabilirmiyim?
2. Mal beyanında bulunmadığım için ben cezaevindeyken eşim avukatla görüşmüş.Avukat beni cezaevinden çıkarmak için belli bir miktar(200 ytl) asıl borç harici bir para vermiş bu yasalmıdır?
Saygılarımla.
-
Re: Taahhüde uymamak
Ben tekrar yapmamın sebebi yanlış bir kelime yazdım ve site yöneticilerinin yazım hatası olduğu için cevaplamayacağını düşündüğüm içindir . Tekrar özür dilerim.Saygılar
-
Re: Taahhüde uymamak
Merhaba. Öncelikle başlık ile mesajınızın içeriği arasında bir bağlantı kuramadım..
1) Eğer borcun haksız olduğunu düşünüyorsanız ve bunu deliller ile kanıtlayabilirseniz her aşamada (takip sırasında menfi tespit davası, takip sonunda istirdat davası) dava açarak ödediğiniz paraları geri alabilir ve mevcut takipi iptal ettirebilirsiniz.
2) Avukata para verdiğinizi ortada yazılı bir delil olmadığı için kanıtlayamazsınız bu yüzden yasal olmasa bile bir şey ispat edemezsiniz.