2001 yılında kiraladığım bir araçla karıştığım bir trafik kazası sonucu taksirle yaralamadan(davacı şahsın bacağı kırıldı) ceza aldım. Karşı taraf iş görmezlik raporuna dayanarak maddi ve manevi tazminat davası açmış.Bu arada iş ve şehir değişikliğnden dolayı hiç bir tebligat almadım (kaza tarihinde iş yeri lojmanında kalıyordum).Dava görülmüş temyiz yolu kapanmış (danıştığım bir avukat karşı tarafta kimse olmadığından istedikleri gibi karar aldırmişlar dedi)
bir şekilde, 2006 mayısında evime icra geldi,iki bankada bulunan hesaplarıma (hesabı ben açmıştım şirket ödemeleri benim üstünden yapıyordu şirkete borçlandım işten çıkarıldım). İcradan gelen yazıyla boke oldu.Araştırdığımda mahkemenin 100000 ytl hüküm verdiğni ve faiz + masraflarla 600000 ytl ödemem gerektiğini öğrendim.(Kamu davası görülürken asgari ücretli çalıştığımı beyan etmiştim
avukatla görüştüğümde bu borcun ödenmesinin zor olduğunu ne alınırsa yoluna gidildiğini ima etti.Araç sahibindende tahsil edileceğini belirtti.Sonuçta ondan ve benden ana para kadar bir tahsilat yapıldı.(araç sahibi anlaşmış bir miktar ödeme yapmış benim işim bitti dedi bana)Avukatı daha sonra aradığımda tamam artık bu işi karıştırma dedi.Takipsizlik ile ilgili bir yazı istediğimde vermedi.
Ben bu borçla ömür boyu yaşayacakmıyım?
2006 mayıstan beri dosyada işlem yapılmadı sonucu ne olur?
Aynı banka hesabıma bilmeyen bir borçlum tarafından 500 ytl bir para yatırılmış
banka bloke var diye parayı vermedi.İcra dairesinden yazı istedi(diğer bankada işlem yapabiliyorum).Dosyada işlem yapılmayınca mekul kıymet olarak1 yılı aşan süreye girer mi?
Şu anda işsizim ve bu olaydan dolayı bir işe de giremiyorm.Sigortamı bir şirkete yatırtıyordum. Maaşa hiç bir haciz gelmedi.Ama canları isteyince haciz koyarlar mı?
Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.Tavsiyede bulunacak hukukçu arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Sürç-i lisan ettimse affola.