Geriye dönme imkanı olup da avukatlığı tercih etmeyecek olan var mı?
Avukatlık yapmaktan mennun olmayan var mı?Ayrıca ne tür davalara bakmaktasınız?görüşleriniz ve yorumlarınızı bekliyorum.
Re: Geriye dönme imkanı olup da avukatlığı tercih etmeyecek olan var mı?
Mesleğimi icra etmekten gayet memnunum, genellikle Ceza, İdare, İş ve İcra ağırlıklı çalışmaktayım.
Avukatlık yapacak olmaktan tedirginlik duyan var mı diye sorsaydınız 'ben' diye bir yanıt eklerdim belki ama soru bu yönde değil ne yazıkki..
Sorunuza yanıt vermek isterdim Erdoğan Bey ancak üyenin açtığı konuyu işgal etmek istemiyorum.Sorusu farklı çünkü.
soruyu şu şekilde sorduğunuzu farzediyorum;
"avukatlık yapıp para kazanamayan var mı ? kazandığı paradan tatmin olmayan var mı?" vs. vs.
tamam ben soruyorum neden tedirginsiniz ??
mehtap hanım para'nın konuyla alakası yok ama bu yönden de cevap verebilirsiniz..
Alıntı:
afeve rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlık yapmaktan mennun olmayan var mı?Ayrıca ne tür davalara bakmaktasınız?görüşleriniz ve yorumlarınızı bekliyorum.
Gayet memnunum. İlk zamanlar boş boş oturuyordum. Hatta birgün dip oltası almayı bile düşünmüştüm Zira bürom cadde üzerinde, fakat kimse uğramıyordu. Ben de pencereden oltayı sallayıp caddeden geçenleri yukarıya çekmeyi düşünmüştüm.:) Ama şimdi herşey yolunda.
Genelde ceza davalarım var ve seviyorum bu tür davaları..
Mesleğimi ve meslektaşlarımı seviyorum. Şayet hukukçu olmasaydım, bilgisayar ile ilgili bir mesleğim olurdu. Avukatlık, konunun ekonomik boyutunu gözardı ettiğinizde yapılabilecek en zevkli mesleklerden. Çünkü genellikle rutine girmezsiniz;
1- İşiniz olan olayların hepsi birbirinden farklı, kişiler farklı, mahkemeler farklı
2- Sürekli büroda oturmaz, sürekli dışarıda dolaşmazsınız (biraz masa başı biraz dışişler)
3- Hukuk bilmenin verdiği güven ve aynı zamanda gerçekten konunun uzmanı olmanın verdiği rahatlıkla olay ve kişilere farklı bir açıdan bakar, insan tiplemeleri ve psikolojisiyle ilgili varsayımlarda bulunursunuz...
Dipnot olarak ekleyeyim; Bugünün modası hukuk ve avukatlık. Çok yakında bunun yerini tıp ve hekimlik alacağını düşünüyorum.
Saygılar.