Humk 45'e göre davalar birleşti
10 yaşındaki kızımın velayeti annesinde. Annesi, kızımı görüş günlerimin kısıtlanması için dava açtı (hiç bir haklı gerekçesi yok. Sırf kızımı bana mümkün olduğunca göstermemek için!). Bu dava 1 yıldır sürüyor. Bende kızımı yanıma almak için, velayetin değiştirilmesi davası açtım (1 ay önce). İlk duruşmada hakim Humk 45'e göre "davaların sonuçları birbirini etkiliyor" gerekçesi ile davaları birleştirdi. Şimdi sorularım şöyle;
1. Konuları ve tanıkları farklı bu iki dava birleştirilebilir mi?
2. Onun açtığı dava büyük ihtimalle bir sonraki duruşmada neticelenecek. O zaman benim açtığım bu dava da sona mı erecek?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Re: Humk 45'e göre davalar birleşti
Alıntı:
muslum rumuzlu üyeden alıntı
10 yaşındaki kızımın velayeti annesinde. Annesi, kızımı görüş günlerimin kısıtlanması için dava açtı (hiç bir haklı gerekçesi yok. Sırf kızımı bana mümkün olduğunca göstermemek için!). Bu dava 1 yıldır sürüyor. Bende kızımı yanıma almak için, velayetin değiştirilmesi davası açtım (1 ay önce). İlk duruşmada hakim Humk 45'e göre "davaların sonuçları birbirini etkiliyor" gerekçesi ile davaları birleştirdi. Şimdi sorularım şöyle;
1. Konuları ve tanıkları farklı bu iki dava birleştirilebilir mi?
2. Onun açtığı dava büyük ihtimalle bir sonraki duruşmada neticelenecek. O zaman benim açtığım bu dava da sona mı erecek?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
1. İki davanın da konusu velayet olduğu için birleştirilmiştir.
2. Tek dava vardır, iki tarafın öne sürdüğü gerekçeler ve bunlara karşı, karşı tarafın savunması ve tanıklar dinlenecek, hakimde karar vermek için yeterli kanaat oluştuğu zaman sona erecektir.