Kandırıldık,istifa ettik,haklarımızı alabilecekmiyiz?
Herkese selamlar Hukuki net e bize boyle bir hizmet sundugu icin tesekkur ederiz.Arkadaslar ben yaklasik 9 yildir esimle de 6 yildir beraber bir firmada calistik 2007 kasim ayinda isten mecbur kaldigimiz icin baski gordugumuz icin ayrilmak zorunda kaldik ayrilma sebebimiz ise ben bu firmada stres ve agir calisma sartlarindan dolayi diabet hastasi oldum gunde 4 defa insulin kullaniyorum is veren benim bu halimi bildigi halde beni agir sartlarda calistiriyordu gunde 14-15 saat mesaisiz calisiyorduk kendim ssk hastanesinin raporlu hastasiyim ve sagligima cok dikkat etmem gerekiyor mecbur kaldim ve bu sartlarda calisamadim isten ayrildim fakat isten ayrilirken is veren bana seni madur etmeyecegim cok emegin var bizde dedi bana bir kagit imzalatti resmi bir belge degil bu sadece bos normal bir cizgisiz dosya kagidiydi alacagim yoktur yazdik ve kendi istegimizle ayriliyoruz yazdik esimle beraber bize issizlik maasi almamiz icin gerekli belgeyi verdi belgenin maddesi 4857/17 cikarildik bu madde bizi kendi cikarti olmuyormu ozaman ve ayrica isten cikmamizin diger sebebi ise mesai ucretlerimizi vermemesi yemek paramizi vermemesi sigortamizin eksik yatmasi mesela ben 9 yildir calisiyorum ilk 1 yilim sigortasiz daha sonraki 3 yil 15 gun yatirilmis daha sonraki son donemler 30 gun olarak yatirilmis esimin giris yili 2001 fakat 2004 yilinda sigortasini 1 ay yatirip girdi cikti gostermis daha sonra esim bu konuda isverene baski yapinca 2005 yilinda tekrar sigortasini baslatti yaklasik 4 yil eksik sigortasi ve ayrica ben 9 yil hic izin kullanmadim ve izin parami almadim verecegini soyledi ama vermedi esimde 6 yillik izin parasini almadi bu konulari is verene actik fakat isteyen calisir isteyen calismaz benim sartlarim budur dedi bizde artik okadar zorum durumda kaldikki bu sozuzun uzerine biz isten ayriliyoruz dedik madur etmeyecegini soylemesinin sebebi sanirim tazminat degil ssk primleri tabii sozunu tutmadi biz tazminatimizi istedik kendisinden cunklu mecbur birakti bizi isten ayrilmamiz icin issizlik maasi almamiz icin verecegi kagidi bir sartla verdi bu kagida kendimiz ayrildik yazip imzalama sarti ile bizde guvendik ve imzaladik esimin girisi 2001 yilindan 2007 yilina kadar orada calistigina dair bu is yerinde daha once ssk li olarak calismis is arkadaslarimiz var sahitlik yapacak mahkemeye verecegiz haklarimizi alabilirmiyiz bu konuda nasil bir yol izlemeliyiz lutfen bize yardimci olamanizi bu konuda bilgilendirmenizi ricaederiz cok madur olduk
bu is yerinde yaklasik 7 -8 kisi calisiyor
Re: Kandırıldık,istifa ettik,haklarımızı alabilecekmiyiz?
Arkadaslar bir kisi bile cevap yazmamis deneyimli avukat arkadaslar cevap yazarsa cok memmun olurum herhangi bir bilgimiz yok lutfen bizi yonlendirirseniz cok sevinirim.
Kıdem ve ihbar tazminatı aldınızmı?
Ayrıca bu kadar zaman zarfında ssk nızın tam ödenmediğini nasıl farketmediniz anlamıyorum ! İşsizlik sigortası ödemesi başladımı ?
Alıntı:
saygul rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem ve ihbar tazminatı aldınızmı?
Ayrıca bu kadar zaman zarfında ssk nızın tam ödenmediğini nasıl farketmediniz anlamıyorum ! İşsizlik sigortası ödemesi başladımı ?
kidem ve ihbar tazminati almadim sigortanin eksik yatirildigini daha once soyledim eksik yatirmissin diye askerlik borclanmani ben yatiracam dedi beni oyaladi hakkini verecem diye fakat hic birini yapmadi 2aydan beride issizlik maasi aliyoruz acele cevap yazarsaniz cok sevinirim
arkadaslar pazertesi icsi mahkemesine basvuracam oyuzden imzaladim kagit dosya kagidiyidi resmi degildi sadece alacam verecem yoktur diye yazdim bu kagit gecerli oluyormu maaslari alirken resmi bordro felan yok sadece elden veriyordu hicbir resmi belge kullanmiyorlar izine ciktigima dair veya mesai ve maasimi aldigima dair hicbir yasal belge yok elinde buyuzden imzaladigim kagidin resmiyeti varmidir mahkemeye gidersem bu imzaladigim kagidi bana karsi kullanacagini soyluyor bu kagitin herhangi bi hukmu varmidir cevaplarinizi bekliyorum lutfen yardimci olun ayrica avukata gitmemmi gerekiyor yoksa direk icsi mahkemesinemi gitmem gerek hicbirsey bilmiyorum yardimci olun lutfen
Altında sizin imzanızın bulunduğu her kağıt geçerli bir belge olarak kullanılabilir.
Bu arada "alacağım yoktur,kendi isteğimizle ayrıldık " yazarken o boş kağıda,
yazım kurallarına uymadan mı yazdınız?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Altında sizin imzanızın bulunduğu her kağıt geçerli bir belge olarak kullanılabilir.
Bu arada "alacağım yoktur,kendi isteğimizle ayrıldık " yazarken o boş kağıda,
yazım kurallarına uymadan mı yazdınız?
yazim kurallarina uymadan derken anlamadim erdogan by oylesine yazdim gelisi guzel yazdigim yazinin bittigi yere ismimi imzami attim yani altini ve ustunu dolduramaz bildigimiz A4 kagidi
Alıntı:
ilhan19 rumuzlu üyeden alıntı
yazim kurallarina uymadan derken anlamadim erdogan by oylesine yazdim gelisi guzel yazdigim yazinin bittigi yere ismimi imzami attim yani altini ve ustunu dolduramaz bildigimiz A4 kagidi
Buraya yazdığınız gibi yazdınız yani,gelişi güzel.
Yazım kuralı derken,noktalama işaretleri,cümleye büyük harfle başlamak vs. gibi.Hani burada yazarken şimdiye kadar hiç dikkat etmediğiniz,ama üye olurken uymanız gerektiği konusunda hatırlatma yapılan yazım kuralları.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Buraya yazdığınız gibi yazdınız yani,gelişi güzel.
Yazım kuralı derken,noktalama işaretleri,cümleye büyük harfle başlamak vs. gibi.Hani burada yazarken şimdiye kadar hiç dikkat etmediğiniz,ama üye olurken uymanız gerektiği konusunda hatırlatma yapılan yazım kuralları.
Hayir hicbir yazim kurallarina uymadan kaba duzen karaladim buyuk harf kucuk harf ayirt etmeden zaten cizgisiz dosya kagidi oldugu icin duzgun de yazamadim ne nokta nede virgul koydum oylesine yazdim