Mal Beyanında taahhüt edilen 4 taksitte ödeme yarine getirilmezse..
Merhaba,birçok kişi gibi ben de kredi kartlarımın borcunu ödeyemez hale geldim.İcra ile ilgili tebligat bize ulaştıktan sanırım 7 gün içerisinde mal beyanında bulunmak gerek..Bu konuda forumda çok yazıldı hepsini okudum fakat kafama takılan bir şey var..Mal beyanının tam olması için mal bilgilerinin dışında borçlunun borcunu ne zaman ve ne şekilde ödeyeceğini belirtmesi gerek fakat..Şu anda bu borcu ödeyebilecek durumda değilim,yani beyanın tam olması için"..Borcumu dört eşit taksitte ödemek istiyorum" diye yazsam fakat dört taksitte ödemezsem ne olur.
(Borca yetecek kadar beyan edilebilecek malım yok çünkü)
Ya da ..."Borcumu durumum düzeldiğinde 1,2 yıl içerisinde ödeyeceğim.." yazsam olur mu..Yani beyanın eksik olmaması için "...borcunu ne zaman ve ne şekilde ödeyeceğini belirtmesi.." kısmına ne yazmalıyım..
Bu konuda yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim...
Re: Mal Beyanında taahhüt edilen 4 taksitte ödeme yarine getirilmezse..
sadece borca yetecek kadar malınızı beyan etmeniz yeterli olacaktır.
Cevabı için Sayın Sencers'e teşekkür ederim ama şunu da eklemem gerek ki borca yetecek kadar beyan edilebilecek malım yok ..
O zaman beyan ettiğiniz kadar malınız borca karşılık haczedilir ve geri kalanı için borç ödemeden geçici aciz belgesi düzenlenir.
Sayın Sencers,
Benimle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..Fakat benim sorum tam olarak şu ..Mal beyanında ne şekilde odemeyi düşündüğümüz kısmına ne yazmalıyım..bunu bilemiyorum.(dört taksitle şu anda borcumu ödeyebilcek durumda değilim çünkü). Bazı insanların ne şekilde ödemeyi düşündüklerini yazmadıkları için mal beyanı geçersiz sayılmış..Bunu önlemek için "borcumu ne şekilde ödemeye düşündüğümü" kısmına ne yazacağımı bilemiyorum...Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var..Yani mal beyanı verdiğim halde verilmemiş gibi bir sonuçla karşılaşmamak için..
Saygılar
kendi bilgim olmamakla borcu ne şekilde ödeyeceğinizi mutlaka belirtmelisiniz. aksi takdirde mal beyanı dilekçesi verilmemiş sayılacak ve aynı oturumda hapis cezası verilecektir.
gEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Sanık hakkında yapılan icra takibinde ödeme emrinin 03.12.2003 tarihinde sanığa tebliğ edildiği vekilinin 04.12.2003 tarihinde sanığın.............. ilköğretim okulunda öğretmen olarak çalıştığı maaşından başkaca bir gelirinin bulunmadığı bildirilip ayrıca faiz oranına itirazda bulunup mal beyanı dilekçesi verildiği icra dosyasının incelemesinden anlaşılmaktadır.
Mal beyanı dilekçesi borcun ne surette ödenebileceğini içermesi gerekmektedir.Sanık vekili sanık adına verdiği malbeyanı dilekçesinde sadece sanığın görev yaptığı okulun adını ve sanığın ünvanını bildirip gelir olarak maaşını bildirmiş,buna rağmen borcun ne surette ödenebileceğini bildirmemiştir.
Bu durumda dilekçenin süresinde verilmiş mal beyanı dilekçesi olarak kabulü mümkün olmadığından İİK nın 337/1 maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi gerekmiştir.
KARAR:
1- sANIĞIN MALBEYANINDA BULUNMAMAK SUÇU SABİT GÖRüLMEKLE.......
10 GÜN HAFİF HAPİS CEZASI İLE CAZALANDIRILMASINA..
bu şekil..