Re: Emlak vergisinde gecikme
Niye böyle birşeye ihtiyaç duydunuz?
Dilerseniz 40 yıl da emlak vergisini ödemeyebilirsiniz. Sonuçlarına katlanırsınız.
Not: Daha önce tahsil edilemezse gayrimenkulü satarken zaten faizi ve cezalarıyla birlikte tahsil edilir.
Peki birşey sormak istiyorum (TOKİ)konut kredisi ile alınmış bir ev içinde (halen borcu bitmemiştir yani kredi geri ödemesi devam etmektedir.) emlak vergisi ödenirmi? hangi şartlar için emlak vergisi muhafiyeti vardır?çok farklı cevaplar aldığım için soruyorum..
Öncelikle Gayrimenkul Sermaye İradı (Kira gelirleri) için ödenen gelir vergisiyle, emlak vergisini karıştırmamak gerekir. Kira gelirleri için ödenen gelir vergisinde gerçek gider usulü seçildiğinde gayrimenkulü satın alırken ödenen paranın bir kısmı ilk beş yılda gelir vergisinden düşülebilir.
Emlak vergisine gelince. TOKİ'den alınan hala ödemesi devam eden ev için gelir vergisi ödenmeyecek olsaydı mortgage ile alınan ve bankaya ödemesi devam eden ev için de emlak vergisi muafiyeti olurdu.
Emlak vergisinden hangi hallerde muaf olunduğu aşağıdaki linkte açıklanmaktadır:
http://www.alomaliye.com/levent_genc...lak_291104.htm
Ayrıca geç yatırılan emlak vergisi için 2006 nisan ayından beri aylık %2,5 faiz alınıyormuş. Daha önceki dönemlerde daha çok.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca geç yatırılan emlak vergisi için 2006 nisan ayından beri %2,5 faiz alınıyormuş. Daha önceki dönemlerde daha çok.
Sizin bilgilerinize saygım sonsuz teşekkür ederim..
Alıntı:
serkansi rumuzlu üyeden alıntı
Emlak vergisinin en çok ne kadar geciktirilebileceğini sormak istiyorum. Şu anda sende iki kez ödeniyor. Fakat cezalarına da katlanmak şartıyla mesela 3 veya 5 sende bir ödenebilir mi? Bunun yaptırımı nedir? Yani ne kadar geciktirirsek ne olur? Maksimum süresi nedir? Şimdiden teşekkürler.
bizim belediye olmasın bak. sonra karışmam.
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
bizim belediye olmasın bak. sonra karışmam.
Takip edin,3-5 yıl sonra anlarsınız sizin belediye mi değil mi:o
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Takip edin,3-5 yıl sonra anlarsınız sizin belediye mi değil mi:o
takipteyim . peşini bırakmayacağım.