Youtube Videolarını yayınlamak
Merhaba yenibir site oluşturdum ve orda birisinin youtubeye yüklediği aöf videoları var bu videoları sitemde yayınlasam bende suçlu olurmuyum. Çinkü bazı sitelerde videoalr youtubede barındırılmakdatır telif hakları youtube ye aittir diye bazı ibareler var kanunen kabul edileir bir şey mi .
Birde eğer sitemede yayınlamam suçsa sitemde link versem tıklayınca youtubeye gitse bu beni kanuni anlamda bağlar mı ?
Re: Youtube Videolarını yayınlamak
Alıntı:
dalgichasan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba yenibir site oluşturdum ve orda birisinin youtubeye yüklediği aöf videoları var bu videoları sitemde yayınlasam bende suçlu olurmuyum. Çinkü bazı sitelerde videoalr youtubede barındırılmakdatır telif hakları youtube ye aittir diye bazı ibareler var kanunen kabul edileir bir şey mi .
Birde eğer sitemede yayınlamam suçsa sitemde link versem tıklayınca youtubeye gitse bu beni kanuni anlamda bağlar mı ?
Youtubeden alınan videolarda bir sorun çıkmaz açık kaynaklı videolardır alınması içinde ordada dikkat ederseniz embed kodu verilmiştir bir sakıncası yoktur ki dünyada milyonlarca site ordan video alıp yayınlıyor..
Cevap: Re: Youtube Videolarını yayınlamak
Embed dediğimiz olay başka bir URL'De olan verinin sizin sitenizde pencerelenmesidir ve içeriğin asli unsuru söz konusu sitededir (Youtube). Hukuka aykırı bir durum olduğunda kişi size değil ancak Youtube hakkında suç duyurusunda bulunabilir. 5651 sayılı kanunda içerik sağlayıcılarla ilgili dışarıdan aldığı/yönlendirdiği verilerden sorumlu olmadığına dair de bir ibare vardır. Sitenizin alt kısmına veya kullanım politikasına dış kaynaklardaki materyallerle ilgili sorumluluk kabul etmediğinizi yazmanız faydalı olabilir.