İşten ayrılmak için ne yapmam gerekiyor
Ben özel bir şirkette çalışıyorum ve işten ayrılmak istiyorum. Sözleşmemin bitmesine 3 yıl var. Daha önce, istifa eden arkadaşlarımı şirket mahkemeye verdi tazminat istiyor. Şirket benim işten ayrılmamı istemiyor. İşten tazminat ödemeden ayrılmam mümkünmüdür, ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekürler.
Re: isten ayrılmak için ne yapmam gerekiyor
İş Yasası'nın 24. maddesinde sayılan haklı sebeplerin veya benzerlerinin bulunması halinde işverene tazminat ödemek zorunda kalmadan ayrılabilirsiniz. Selamlar.
Re: İşten ayrılmak için ne yapmam gerekiyor
Merhaba ben 4 yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım işe başladıktan 4 - 5 ay sonra tüm işçilere ve bana boş senet imzalattılar. Bu senetleri istek dışı işten çıkmamak için mecbura karşılık imzaladık. Şimdi anlaşamadığımızdan dolayı işten ayrılmak istiyorum bu senedin işleme konması söz konusu mudur? İçerde 1 sene 4 aylık maaş farkım bulunmaktadır. İçerde alacağım varken senet işleme verilir mi? Bu senetle başım belada.
İşten ayrılmak istediğimi 15 gün önce bildirdim. 15 gün süre yasal bir süre midir? Yanıtınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkür Ederim.
:( :( :(
Re: İşten ayrılmak için ne yapmam gerekiyor
İhbar süresi aşağıda belirtilen şekilde, çalışma süresine bağlı olarak değişiklik gösterir.
- Altı aya kadar olan çalışma süresi için , iki hafta,
- Altı ay ile birbuçuk yıla kadar olan çalışma süresi için dört hafta,
- Birbuçuk yıl ile üç yıla kadar olan çalışma süresi için, altı hafta,
- Üç yıldan fazla olan çalışma süresi için, sekiz hafta dır.
Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.
Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.
İmzalayacağınız her boş senet gibi, işsiz kalmamak için imzalayıp verdiğiniz boş senetlerin canınızı sıkma olasılığı yüksektir.Doğrudan işveren-çalışan arasındaki bu tür senetler geçerliliği şüphe uyandırsa da, işveren adına hareket eden 3. kişilerin senedi kullanması durumunda işiniz zora girecektir.