Eğitim ve fayda taahutnamesı hakkında
Merhaba . 3 yıldır önce bankanın şubesinde göreve başladım. 21 ay oncede acılan sınavlardan basarılı olarak genel mudurluk bııımıne gırdım. Benimle birlikte işe yeni alınan arkadaşlar çeşitli eğitimler aldık. Bundan 21 ay önce eğitim ve fayda taahhütnamesi imzaladık. (2 seneliğine) Şu an için iş değiştirmeyi düşünüyorum. Sözleşmenin geçerli olduğunu varsayarak soruyorum. Benim bankaya giriş tarihim 3 yıl oldu. Ancak sözleşmeyi imzaladığım süre iki seneyi geçmedi. Bu durumda benden tazminat alabilirlermi? Sözleşmeninin maddelerini aşağıya yazıyorum.
madde: Sözleşmenin feshi halinde eğitim masraflarının gferi ödenmesi
personel, çalışmaya başladığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde 4587 e göre haklı sebepler olmaksızın iş sözleşmesini fes ederse eğitim masraflarını öder.
Birdiğer madde:personel, çalışmaya başladığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde 4587 e göre haklı sebepler olmaksızın iş sözleşmesini fes ederse 5 brüt maaş karşılıklı cezai şart var. Yani aynı şekilde kendinide yükümlülük altına sokmus.
Benim kafama takılan nokta bankaya giriş tarihimmi esas alınır yoksa birim değiştirdiğim sözleşme tarihimi. Birde az bir süre kalmasının indirime sebep olup olamayacağı.
,
Şimdiden teşekkürler
Re: Eğitim ve fayda taahutnamesı hakkında
Birde Buna ek olarak 3 ayda bir çift maaş alıyoruz. Bu sürenin 2 aylık dönemini doldurdum. Sözleşmede bankanın yapmış oldugu masrafları personelin alacaklarında koşulsuz mahsup edebileceğni yazmışlar. Bir arkadaşımında 1 aylık parasını bu maddeye dayanarak masraflardan düştüler. Ayrıca alacağım kalmadı yazılı bir ibraname imzalattılar. Hizmet belgesi vermeleri için bu şartmı? İbraname imzalamadan hizmet sözleşmesi vermeyeceklerini söylediler. Ne yapmam lazım . Eğer 2 aylık hakkımı masraflara sayarlarsa ibraname imzalamasam hizmet sözleşmesi alabilirmiyim. Yada bankanın 2 aylık çift maaşıma el koyma hakkı varmı
Re: Eğitim ve fayda taahutnamesı hakkında