İhbarsız Tek Taraflı İş akdi Feshi
Merhaba,
Ben özel bir işletmede 12 Nisan 2007 tarihinden bu yana kadrolu olarak çalışmaktayım. Çalıştığım iş yeri başka bir firma ile taşeron sözleşmesi imzaladı. Ben ve diğer çalışan arkadaşların da iş akidlerini ihbarsız olarak fesh ederek ssk primlerimizi ödemeyi kesti ve taşeron sözleşmesi imzaladığı işletmenin çalışanları olarak ssk primlerimizi yeniden başlatacak. Bu durumda iş akdimizin ihbarsız olarak fesh edilmesiyle birlikte firmanın biriken primlerimizi ödeme zorunluluğunun olduğunu düşünüyorum.
Buna göre;
1-İş akdimizin ihbarsız fesh edilmesiyle birlikte ne gibi yasal haklarımız oluşmuştur?
2-Ssk Asgari ücret üzerinden gösterilmiş olan ssk primlerimiz nedeniyle nasıl bir ödeme yapmaları gerekmektedir?
3-Firma sözleşme imzaladığı taşeron firmanın işçileri için sskdan alt taşeron numarası alarak ssk prim ödeme geçişlerini yapar iken, yine memur kadrosuna da aynı imkanları tanır ise ileride doğabilecek evlenme durumumda 12 Nisan 2007'den bu yana biriken primler dolayısıyla kıdemli olarak haklarımız aynen korunur mu?
4-Firma alt taşeron olarak değilde memur kadrosunun prim ödemesini kendi ünvanına ait ssk numarasından başlatırsa, tüm yasal birikmiş kıdem ve ihbar tazminatları yok mu sayılır, yada işten çıkışı yapılmamış gibi devam mı eder?
Sorularıma yanıt vermeniz benim için oldukça önemlidir. Şimdiden teşekkür ederim.