Daha önce size hukuk okumak istediğimi sölemiştim.Ancak başlığımda yazdığım soru beni hukuka karşı biraz soğuttu.Ne yapabilirim?teşekkürler.:(
Printable View
Daha önce size hukuk okumak istediğimi sölemiştim.Ancak başlığımda yazdığım soru beni hukuka karşı biraz soğuttu.Ne yapabilirim?teşekkürler.:(
:p
Bu kadar maddenin herhangi biri tarafindan akilda tutulmasi mumkun degil,gerektiginde ilgili kanunu acip bakmak varken neden ezber yolu secilsin ki?
Hukuk,genellikle kabul edildigi gibi ezber uzerine dayanmamaktadir,onemli olan muhakeme yetenegidir..Bu nedenle ezberim kuvvetli degil diyerek hukuk okumaktan vazgecmemeni oneririm..:)
Tabi ki tutmuyoruz. Aklımız bize başka alanlarda da lazım. O nedenle kanun maddelerini aklımızda tutma gibi bir zorunluluğumuz söz konusu değil.
Siz hukuk okumak istiyorsanız, okuyunuz. O zaman hukukçu olanla olmayanın aynı kanun maddesini okuduğunda neden farklı düşündüğünü daha iyi anlarsınız.
üzülmenize hiç gerek yok çünkü hukuk fakültesinde önemli olan olaylara bu maddeleri uygulayabilmek yani muhakeme yeteneğidir.maddeleri ezbere bilmenize gerek yok zaten zamanla maddeler aklınızda yer etmeye başlar.ben istanbul hukukta okuyorum ve bizim fakültede önemli olan yorumdur,ezbere hiç puan verilmez...
Tabiki de ezberlenmiyor ancak eğitim süresince kanunlarla çokca haşır neşir olacağından neyin nerde olduğunu ''KANUN OKUMA'' yı nawsıl yapacağını anlayacaksın.Sana tavsiyem bol bol kanun karıştırman ve bir aşinalık kazanman...
Kanun ve maddelerinin ezberlenmesi söz konusu değil.Aradığınız konunun hangi kanun veya kanunlarla ve ilgili olan maddelerenin neler olduğu yönünde muhakeme gücününde katkısıyla cözümünü bulmak yolunun öğretilmesi cok kısa bir deyişle.Gözünüz korkmasın:)
Hoşkalın...
Gerektiginde ilgili kanunu acip bakmak varken neden ezber yolu secilsin ki?
Bu cümle bana şunu hatırlattı,paylaşmak istiyorum.Bir gün Einstein a soruyorlar işte bilmemkaç deniz mili kaç km eder gibi bir soru hesabı zor sayılar büyük
o şu cevabı veriyor,
herhangi bir kitabı açıp bulabileceğim bir yanıtı ezberleyerek neden beynimi doldurayım ki?
Avukatlığın ezber işi olduğunu söyler durur herkes.Ben ezberime güveniyorum ama bunun sadece üniversite yıllarında gerekli olacağını düşünüyorum sınavlarda yani.
Avukatlık esnasında madde madde bilmeme gerek olmayacağını bildiğim halde bazı şeyleri ezber bilme konusunda da kararlıyım.Bunun için çaba göstermeden okurken yapabildiğim için kısmen daha şanslıyım.
Ayrıca soruyu soran arkadaş için söylüyorum.Maddeleri ezbere bilip de yine dava kaybeden insanlar da var.Bu muhakeme yeteneğinin eksikliği.Hukukta önemli olan bağlantıları kurup muhakeme ile olayı çözebilmek.
Bir gün geometri hocamız defter açık sınav yaptı.Tüm kurallar ezberimde olmadı hatırlayamadıklarım önümde.Kalem oynatamadık sınıfça.Ama harika bir ders verdi bize.
Umarım bu iki örnekle yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.:)