Vadesiz Banka Hesabım Habersiz Kapatılmış!?
Merhaba sayın yetkili,benim 14/09/1998 yılında Garanti Bankasında açmış olduğum bakiyesi boş olan vadesiz hesabımın kapatıldığını öğrendim,ancak banka hesabımın kapatıldığına ilişkin hiçbir bilgi vermedi ve bende tesadüfen öğrendim,sanal kart çıkarmak için bankanın web sayfasına bilgilerimi girdim ve böyle hesap olmadığı belirtildi,bende çağrı merkezini aradım ,yetkili bana banka hesabınız uzun süre işlem görmediğinden tamamen kapatılmış,bunun için şubeye gitmelisiniz denildi.
Benim banka defterimde son işlem tarihi 24-01-2005 olarak görünüyor,hatırladığım kadarıyla 2006 yılında en son işlem yaptım.
Öğrenmek istediğim ise şu banka 2 yıl işlem görmeyen hesabımı haber vermeksizin kapatabilir mi,normalde 10 yıllık süre var diye biliyordum....
Bilgilendirmenizi rica ederim.İyi çalışmalar...
Re: Vadesiz Banka Hesabım Habersiz Kapatılmış!?
Sayın system.exe,
Bence 2 yıllık "Hesap İşletim Ücreti" tahakkuk ettirerek hesap bakiyenizi eksiye düşürmedikleri için şükretmelisiniz.
Bazen adınıza havale gönderilmesi gerekiyor, karşı taraf size soruyor falan bankada hesabınız var mı diye, siz de bakiyesi sıfır olan bir vadesiz hesabım vardı diye hatırlayıverip hesap numaranızı veriyorsunuz sonra bir bakıyorsunuz ki gelen havaleden birkaç yıllık birikmiş "Hesap İşletim Ücretleri" kesilivermiş.
Bunlar olmuş şeylerdir. Bence hiç sesinizi çıkartmayın:) Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Sayın Devrim Bey, iyi güzel söylemişsinizde bir bankanın habersiz hesap kapatması kanuni bir durummudur?
Ne kadar ahlakidir?
Eğer bir oluşursa haklı sebebe dayalı ise zaten öderiz,ama bu devirde böyle birşey olması beni çok şaşırttı...
Tamam ticaret yapıyorlar da bu kadarı da olur mu?
Bankalar kendilerine göre hep haklıdırlar. Hesap açtırırken en akla gelmeyecek durumları bile öngörür, ona göre sözleşme imzalatırlar. Hesabınızı açtırırken sözleşme imzaladığınızı belki hatırlamıyorsunuzdur bile. Bankaların aslında bir nüshasını müşteriye vermek zorunda olduğu bu sözleşmeler özenle müşteriden saklanır, vermemek için elden ne geliyorsa yapılır. Çoğu kişi ben neye imza atıyorum diye göz ucuyla bile bakmadan imzalar bunları. Büyük ihtimalle imzaladığınız sözleşme kapsamında belli bir süre işlem görmeyen hesapların kapatılabileceği yazılıdır. Bence üzerine düşmeyin.
Sayın Devrim Bey,ilginiz için teşekkür ederim...