Disiplin soruşturmasının gizliliği
Öncelikle cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum çok acil olarak bilgiye ihtiyacım var.Sorunum şu İdarenin yaptığı disiplin soruşturmaları her aşamasında gizli olmak zorundamıdır 4 ay önce hakkımda soruşturma açılda sorşturma açılmadan önce ve sonra soruşturma konusu olay 300 kişinin çalıştığı yerde herkes tarafından duyuldu ağızlarda sakız oldu bu doğrumudur neyapmam gerekir.Soruşturma sonucunda 4 gün maaş kesimi cezası verdiler İdare mahkemesine verdim İdare ilk savunmasını verdi ben o savunmaya kaç gün içerisinde cevap vermeliyim.Çok Teşekkürler.
Re: Disiplin soruşturmasının gizliliği
Değerli arkadaşım soruşturmanı yapan muhakkik müfettiş değil herhalde yoksa kımse kolay kolay duymazdı.Ama ıspatlayabılırsen tck da hukum var muhakkıkın bası cok ağrır.Ama yazısmaları yapan memurlardan sızma olmus olabılır.Aklı basında hıc bır muhakkık veya mufettıs bunu yapmaz.
Re: Disiplin soruşturmasının gizliliği
"İdare ilk savunmasını verdi ben o savunmaya kaç gün içerisinde cevap vermeliyim."
30 gün içinde cevap vermelisiniz...
Çok ACİL Yardım.Disiplin soruşturmasının gizliliği
Arkadaşlar cevaplarınıza teşekkür ederim eksik kalan sorularımada yanıt verirseniz çok memnun olurum.Çalıştığım kurum İstanbul Emniyet müdürlüğü soruşturma konusu olayı soruşturma olmadan yani soruşturma başlamadan ilk gün içerisinde tüm şube duymuş ve bana karşı bakış açıları değişmişti.Yani tutanağı tutan arkadaş imzalayan amirler bu olayın duyulmasında birinci etkendir benim bunlara yapabileceğim bişey varmı illaki soruşturma aşamasındamı gizlilik gereklidir öncesinde gizlilik gerekli değilmidir varsı bir yaptırmı hangi maddedir nasıl ispat yoluna gitmeliyim yardımlarınızı bekliyorum.Selametle kalın.
Re: Çok ACİL Yardım.Disiplin soruşturmasının gizliliği
Disiplin soruşturmalarının gizli olacağı konusunda malesef açık bir düzenleme yok... Adli soruşturmaların gizliliği ile ilgili bir düzenleme var...
Disiplin soruşturmasının gizli olacağı herhangi bir yasa veya yönetmelikte yer almadığı halde, sicil dosyasının gizli olacağı hükmüne istinaden, soruşturma evraklarının da gizli olacağı çıkarımı ile disiplin soruşturmaları gizli yürütülmektedir.
Aslında gizlilik dereceleri hakkında bile bir düzenleme yoktur. Hangi tür evrakın hangi gizlilik derecesinde olacağı konusu malesef muğlaktır.
Kimi kurumlar dsiplin soruşturmasını "Kişiye Özel" derecesinde nitelendiriyor, kimileri de "Gizli"....
Anlattığınız olaydan bir netice çıkarabileceğinizi düşünmüyorum doğrusu...