-
Yeni kanun hakk.
Merhaba arkadaşlar, benim sormak istediğim soru; 1974 doğumlu bir yakınım yükseklisans eğitimini tamamladı. Yeni askerlik kanunundaki yükseklisans mezunları isterlerse "1 yıl askerliğini tecil edebilir" hükmünden yakınımda yararlanabilir mi?Yoksa tecil için bir yaş sınırı mevcut mu? Aydınlatırsanız sevinirim.
Cevaplarınız için Teşekkür ederim. Saygılarımla..
-
Re: Yeni kanun hakk.
-
33 yaş sınırı var diye biliyorum.
-
1111 Sayılı Askerlik Kanunu
Madde 35/E :
Aşağıda belirtilen yükümlülerin askere celp ve sevkleri, Milli Savunma Bakanlığınca 33 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar tehir edilebilir.
1. 13 Aralık 1960 tarihli ve 160 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda görevli olup hizmetinin özelliği sebebiyle sevkinin tehirine ihtiyaç duyulan kamu personeli,
2. Devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya yurt dışında staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanlar...
Madde 36/Son :
Dört yıl ve daha uzun süreli yüksek öğretim kurumlarından yahut bunların dengi olduğu kabul edilen okullardan mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri halinde mezuniyet tarihinden itibaren iki yıla kadar, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar tehir edilebilir.
-
Onur bey 1974 doğumlu yakınım yükseklisans tamamladığından dolayı mezuniyet tarihinden itibaren 1 senelik tecilden yararlanamıyor anladığım kadarıyla doğru anlıyorum sanırım. Teşekkürler..
-
Yeni Kanuna Dair
Merhaba arkadaşlar yükseklisans mezunu bir tanıdığım var, bu 1 senelik tecil hakkından yararlanmak için (yeni çıkan kanun) askerlik şubesine gidip bir dilekçe mi yazılması gerekli yada kısaca yapılması gerekenler nelerdir? Teşekkür ederim.