Evlilikte edinilen mal üzerindeki hak-aile konutu
Merhaba. Ben daha dün bir ev satın aldım. Fakat tapuyu eşimin adına yaptırdım. Daha düne kadar kafamda soru işareti yoktu. Çünkü ben bu evin üzerinde her iki kişinin de ortak hakkı olduğunu ve birinin izni olmayınca diğerinin satamıyacağını biliyordum. Fakat bir arkadaşım neden bu şekilde yaptığım konusunda beni eleştirdi. Şu anki mevzuata göre benim risk durumum nedir?
1-İleride allah göstermesin boşanma durumu olduğunda durumumuz ne olur?2-Benim haberim olmadan eşim bu konutu satabilir mi?(Çünkü dün evini satın aldığımız kişinin eşi felan tapuda yoktu)
3-Eşlerden birinin vefat etmesi durumunda(allah gecinden versin) diğer tarafın ailesi ile konutu paylaşabilmeleri konusunda fena halde kafam karışmış durumdadır. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Re: Evlilikte mal üzerindeki hak
Evin tapusunu neden eşinizin üzerine yaptınız?
Bu soruya vereceğiniz cevap zaten diğer sorularınızın da cevabı olacaktır diye düşünüyorum.Sakıncası yoksa paylaşırmısınız,neden?
Evlilikte mal üzerindeki hak
Şu anki sahip olduğum araç benim üzerime. Bari aldığımız konut eşimin üzerine olsun dedim. Eşime de şu ana kadar ki olan süreç içerisinde güvenim tam. Fakat insanoğluyuz neticede yarının ne getireceği belli olmaz diye düşünüyorum. Açıkçası kafamı sonradan bulandıranlar oldu. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım (aile konutu şerhi koydurulması) ile ilgili bazı şeyler okudum. Fakat tam anlıyamadım.
Evlilikte mal üzerindeki hak
Bu sorularıma yanıt verebilecek yok mu?