Web sitesi kaynak-bilgi almak
merhabalar yeni kuracağım internet sitesine bazı konularda sonu .gov.tr olan başka bir internet sitesinden bilgi alıp kendi siteme koymak istiyorum.(kopyala-yapıştır yaparak) bu yasalmıdır? bu sonu .gov.tr ylr biten web site yönetimine herhangi bişey söylemeden bunu yapabilirmiyim yoksa izin almammı gerekir? izin almadan koyarsam ne gibi sonuçlar doğruru? teşekkürler
Re: Web sitesi kaynak-bilgi almak
İzninizle ben de bir ekleme yapmak istiyorum:
Yapılan alıntılarda, alıntı yapılan site-kişi vb'yi referans olarak göstermek yeterli gelir mi?
Alıntı:
saral85 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar yeni kuracağım internet sitesine bazı konularda sonu .gov.tr olan başka bir internet sitesinden bilgi alıp kendi siteme koymak istiyorum.(kopyala-yapıştır yaparak) bu yasalmıdır? bu sonu .gov.tr ylr biten web site yönetimine herhangi bişey söylemeden bunu yapabilirmiyim yoksa izin almammı gerekir? izin almadan koyarsam ne gibi sonuçlar doğruru? teşekkürler
Bence alıntı yapmak istediğin site adminine mail at sor sakıncaı varmı diye bide sitenin en altın abkın orda bu sitedeki tüm video foto ve yazılar izinsiz alınamaz ibaresi varmı yoksa sorun olacağını sanmıyorum ama alıntı yaptığınız an xxx sitesinden alıntıdır diye yazarsanız bir sorun olacağını zannetmem
cevabınız için teşekkürler alıntı yapacağım site Kültür ve Turizm bakalığına ait ve sayfanın en altında ( Her Hakkı Saklıdır © ) diye bi ibare var.siteden izin almam gerekirmi yoksa dökümanları kaynak gösterip siteme koyarsam herhangi bi suç işlemiş olurmuyum? teşekkürler
Alıntı:
saral85 rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkürler alıntı yapacağım site Kültür ve Turizm bakalığına ait ve sayfanın en altında ( Her Hakkı Saklıdır © ) diye bi ibare var.siteden izin almam gerekirmi yoksa dökümanları kaynak gösterip siteme koyarsam herhangi bi suç işlemiş olurmuyum? teşekkürler
Bence izin almanızda fayda var Her Hakkı Saklıdır ibaresi varsa izinsiz alınamaz anlamındadır bilginize...